На Львівщині працюють 64 виборчі дільниці

Новини 23 Грудня, 2018 153

Ілюстрація: УНІАН

Проходять перші місцеві вибори у п’ятьох об’єднаних територіальних громадах області

У Львівській області сьогодні, 23 грудня, відкрилися і працюють всі 64 виборчі дільниці.

Як передає кореспондент 4studio, виборчий процес проходить у звичному режимі.

Як повідомлялося, 23 грудня на Львівщині відбудуться перші місцеві вибори у п’ятьох об’єднаних територіальних громадах – Радехівській та Бібрській міських, Меденицькій і Лопатинській селищних, а також у Зимновідській сільській.

За словами начальника відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської облдержадміністрації Зоряни Павлів, територіальні виборчі комісії загалом в області зареєстрували 1040 кандидатів у депутати і 31 кандидата на посади міських, селищних і сільського голів.

Всього на території Львівщини 23 грудня обиратимуть 130 депутатів – по 26 в кожній із п’яти ОТГ.

Найбільша конкуренція очікується в Радехівській і Бібрській міських ОТГ. В них зареєстровано, відповідно, 318 і 312 кандидатів у депутати.

Найменше бажаючих стати депутатом у Меденицькій селищній ОТГ – 100.

Із 31-го кандидата на посади голів, восьмеро балотуватиметься на посаду Зимновідського сільського голови, по семеро – на посади Радехівського та Бібрського міських голів, п’ятеро на посаду Лопатинського селищного голови і четверо на посаду Меденицького селищного голови.

Серед зареєстрованих на посади голів 18 кандидатів (58%) є партійними висуванцями. Вони представляють 7 політичних партій. 27 зареєстрованих кандидатів (87%) є чоловіками.

Загалом, у 78 об’єднаних територіальних громадах на території 13 областей України 23 грудня проходять перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів.

За інформацією на сайті ЦВК, вибори відбудуться у 9 міських, 16 селищних та 53 сільських ОТГ.

 

Коментарі

Позначки: , ,