Новини

На Львівщині працює Центр життєстійкості

Упродовж серпня Центри життєстійкості запрацювали ще у 48-ми громадах України. Відтепер 162 таких простори приймають відвідувачів. Ще понад 30 Мінсоцполітики планує відкрити восени. Саме тут кожен житель громади може безкоштовно отримати психологічну допомогу та проконсультуватися з різних соціальних питань.

Про це пише Четверта студія з посиланням організаторів.

Пілотний проєкт Міністерства соціальної політики охопив всю Україну – наразі Центри життєстійкості відкрили і тимчасово окуповані громади, у місцях своєї релокації.

Таких вимушено переміщених осередків з-поміж діючих вже 5: Сартанський (Донецька область) – на Львівщині, Мангушський та Нікольський (Донецька область) – у Києві, Енергодарський і Мелітопольський (Запорізька область) – у Запоріжжі.

До релокованих просторів за підтримкою звертаються не лише мешканці їхніх громад, а й місцеві жителі. Так, попри те, що київська громада не задіяна у проєкті, психологи та соціальні працівники Мангушського Центру життєстійкості активно працюють і з киянами, – розповідає Оксана Іщенко, соціальна менеджерка Центру.

Загалом, проєкт націлений на те, щоб допомогти людині долати стрес, відновлюватися після кризових подій та, попри усі виклики, залишатися включеним в життя. І хоча у фокусі команд Центрів наразі перебувають ветерани, захисники та захисниці, їхні родичі, а також вимушено переміщені особи, двері закладів відкриті для кожного – незалежно від статусу, віку, чи національності.

Окрім індивідуальної роботи з фахівцями, відвідувачі Центрів мають змогу долучитися до груп взаємопідтримки та ініціювати власні волонтерські активності для покращення життя у своїй громаді.

Нагадаємо, створення Центрів життєстійкості ініційовано Мінсоцполітики України в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?” Олени Зеленської.

Міжнародними партнерами проєкту є фонди ЮНІСЕФ та ВООЗ, які організовують навчання для команд спеціалістів.

Список та адреси діючих Центрів життєстійкості доступні на сайті Мінсоцполітики.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

На Львівщині першого заступника сільського голови викрито на одержанні 4 000 доларів США хабаря

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито першого заступника…

54 хв. тому

Грошове забезпечення членам сімей полонених, заручників, інтернованих та зниклих безвісти за особливих обставин

Зверніть увагу, що для призначення виплати безвісно відсутнім військова частина вважає захисника, зниклого безвісти під…

60 хв. тому

Підозрюваного у вбивстві Фаріон залишили в СІЗО ще на два місяці

Підозрюваного у вбивстві Фаріон залишили в СІЗО ще на два місяці - до 17-го листопада…

4 години тому