Новини

На Львівщині працює система електронної оплати за проїзд (ВІДЕО)

Водії роблять менше 2 готівкових транзакцій вдень: звітуємо про реальний стан справ е-квитка на Львівщині

Про це йдеться на сторінці Е-квиток на Львівщині/Smart Ticket Technology, інформує Четверта студія.

На приміських та міжміських автобусних маршрутах Львівської області відбувається процес повного переходу на облік готівки. Однак, про що нам говорить статистика:

В середньому щоденно автобус на обласних маршрутах Львівщини перевозить 150 пасажирів. Щоденно виїжджають приблизно на лінію 650 автобусів.

Відповідно орієнтовно щоденна середня загальна кількість транзакцій має становити приблизно 97 500 транзакцій.

А яка реальна картина:

Станом на 9 серпня перевірено та налаштовано на облік готівки загалом по області 556 автобусів. За період з 1 по 9.08 здійснено всього 8 420 транзакції, або приблизно 1,7 транзакції в день на одному автобусі.

Ці дані свідчать про повне блокування роботи АСООП!

Як відбувається облік готівки і що це таке: при отриманні від пасажирів оплати за проїзд готівкою, водій обирає на валідаторі відповідний тариф (валідатор друкує квиток, який повинен отримати пасажир). Далі інформація через валідатор фіксується і обліковується в системі АСООП. Відповідно відбувається не лише повний облік пасажиропотоку, а й фіксується весь обіг готівкових коштів у громадському транспорті області.

Також варте уваги порівняння кількості безготівкових розрахунків між проектами СТТ. Станом на 10 липня у Львівській області встановлено та обслуговується 897 транспортних засобів, натомість у місті Черкаси встановлено та обслуговується 234 транспортні засоби. Тепер беремо умовний червень: у Черкасах 614 340 проти 37 559 безготівкових транзакцій на Львівщині.

Коментарі

Олег Довганик