Новини

На Львівщині працевлаштовано 6,5 тисяч осіб

За цим показником Львівська область третя в країні.

Про це розповів директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк, пише Четверта студія.

«За п’ять місяців цього року послугами служби зайнятості скористалися 17,2 тис. осіб, у тому числі 11,9 тис. безробітних. Вдалося працевлаштувати 6,5 тис. жителів області, ще 2,4 тис. охопити професійним навчанням. Ваучер для підтримання рівня конкурентоспроможності отримали 917 осіб.

Серед безробітних, зареєстрованих цьогоріч, вимушено переміщені особи склали 21%. Роботою забезпечено 617 переселенців, що, порівняно з минулорічним показником, майже вдвічі більше»,– зазначив В. Барилюк.

За його словами, у перших числах червня на Львівщині налічувалося 13 тис. вільних робочих місць і вакантних посад, на які претендували 5,7 тис. осіб, котрі шукають роботу. Найбільший попит спостерігався на кваліфікованих робітників з інструментом (23% загальної кількості вакансій), працівників сфери торгівлі й послуг (18%), а також на робітників з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин (15%).

Середня заробітна плата в актуальних станом на 01.06.2024 року вакансіях, що надійшли за формою № 3-ПН, становила 13,7 тис. грн, що на
2,6 тис. більше, ніж було на аналогічну дату минулого року.

Коментарі

Олег Довганик