Сьогодні, 4 березня, у Львівському професійному коледжі готельно-туристичного та ресторанного сервісу відбулась зустріч щодо перспектив та проблем функціонування ресторанно-готельної індустрії на території Львівщини. Зустрівся із рестораторами Львівщини голова Львівської ОДА Олег Синютка.
«Сьогодні ми конкуруємо не лише на внутрішньому ринку, але й починаємо конкурувати на зовнішніх. І тут важливо нам всім разом напрацювати особливість, «обличчя», «родзинку» Львівщини, яка б зацікавила туристів і тих, які вже знайомі із областю та тих, хто ще тут не бував. Відтак, нам важливо визначити всі свої можливості та загрози і реагувати на них, друге – це погодитись на те, щоб об’єднати свої зусилля, змоделювати єдину позицію для галузі і лобіювати її владою для збільшення ємності ринку та промоції всього регіону»,- зазначив Олег Синютка.
Про формування туристичного клімату Львівщини та зміни стандартів готельно-ресторанної індустрії присутнім розповіла начальник управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації Наталія Табака.
«Загалом на території області діють 1420 закладів ресторанного бізнесу та 337 закладів розміщення. Найбільше таких закладів розміщені у Львові, Трускавці, Пустомитівському районі, Бориславі, Сколівському районі та інших. За підсумками 2018 року Львівщина посіла друге місце за обсягами сплаченого туристичного збору в Україні, за кількістю розміщених у готельних закладах та за кількістю туристів з України»,- розповіла Наталія Табака.
Відтак, в межах зустрічі порушили актуальні питання галузі серед яких навчання кадрів та система дуальної освіти, безпека харчових продуктів, ціноутворення, кредити для фермерів, створення комунікаційного майданчика.
Ні депутати Львівської міської ради, ні чиновники Садового не піднімали це питання
Не існує вищої цінності, ніж захист Батьківщини та свого народу