Categories: Новини

На Львівщині понад 40 тисяч дітей можуть перейти на дистанційне навчання

Враховуючи різні безпекові умови в різних областях, необхідно диверсифікувати освітню політику в країні. Львівська обласна державна адміністрація вважає, що слід внести зміни до Постанови уряду №138 від 2017 року та дозволити використовувати укриття на перших або цокольних поверхах як найпростіші.

Якщо цього не зробити, то близько 41 тисячі учнів на Львівщині з 1 вересня змушені будуть навчатися дистанційно.

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, пише Четверта студія.

Наголосив на цьому під час наради щодо підготовки до нового навчального року у закладах середньої освіти.

Нарада відбулася під головуванням Премʼєр-міністра України Денис Шмигаль. Участь у ній взяли усі очільники ОВА та представники служб і міністерств, які мають дотичність до цієї теми.

Також йшлося про те, що потрібно забезпечити усіх учнів підручниками, бо досі є навчальні заклади, де це проблема. Зараз інтенсивно друкують підручники за кошти міжнародної допомоги.

Порушили питання харчування у школах. Львівщина є серед лідерів в Україні за впровадженням реформи шкільного харчування. У ті заклади, де нема можливості забезпечити приготування гарячої та збалансованої їжі, будемо підвозити обіди з так званих опорних кухонь. Громади області подали уже понад два десятки пропозицій щодо створення базових (для учнів однієї школи) та опорних (коли одна кухня годує дітей з декількох шкіл чи дитсадків) кухонь. Ті, хто пройде конкурсний відбір, отримають співфінансування від держави.

У школах мають бути внутрішні туалети та водопостачання – на цьому теж наголошували під час наради. Це відповідальність засновників закладів освіти, як правило, місцевих громад. І це справедливо, бо йдеться про забезпечення базових потреб усіх учасників освітнього процесу.

Крім того, анонсували, що з держбюджету виділять 1 мільярд гривень на придбання шкільних автобусів, щоб усі діти, незалежно від місця проживання, мали рівний доступ до освіти. За попередньою інформацією, Львівська область отримає з цієї суми понад 33 млн грн.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

На Львівщині сталась жахлива автотроща (ФОТО)

Будьте обережні за кермом

23 хв. тому

Львівщина прощається із полковником Віталієм Провозіним (ФОТО)

29 вересня 2006-го Віталій Провозін став начальником Львівського будинку офіцерів, який став йому, буквально, рідним…

55 хв. тому

У Львові посеред дороги утворилось провалля (ФОТО)

Скарга на Гарячу лінію міста Львова

1 годину тому