Новини

На Львівщині поліція затримала військового, який зі спільниками переробляв стартові пістолети на бойові для продажу

На Львівщині правоохоронці затримали військовослужбовця та двох його спільників, які переробляли стартові пістолети на бойові з метою подальшого збуту.

Як повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області, троє жителів Львівщини віком 38, 36 та 32 років, один з яких – військовослужбовець, переробляли стартові пістолети у бойові та реалізовували їх жителям Львівської області за ціною від шести до семи тисяч гривень за одиницю.

«31 січня у Миколаївському районі Львівщини правоохоронці затримали зловмисників під час реалізації шести одиниць зброї. У них також виявили вісімнадцять пістолетів, перероблених для відстрілу бойових набоїв та більше ста патронів калібру 9 мм. Вилучена зброя та боєприпаси скеровані на експертизу», – інформують у Нацполіції області.

За фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Один з підозрюваних затриманий в порядку ст. 208 КПК України, невдовзі суд обере для нього запобіжний захід. Досудове розслідування триває.

Коментарі

Ольга Корнієнко