Новини

На Львівщині перепоховають понад 70 останків жертв НКВС (ВІДЕО)

У середу, 14 липня, у Дрогобичі поховають 78 останків жертв НКВС. Останки були віднайдені у 2019 році на вулиці Стрийській, 3, поблизу Меморіального комплексу “Тюрма на Стрийській”.

Про це у коментарі Суспільному повідомив керівник меморіально-пошукового центру “Доля” Святослав Шеремета, пише Четверта студія.

Ця організація займалася розкопками.

“У 24 ямах знайшли 78 останків. В основному це є люди молодого віку. Більшість з них віком від 20 до 30 років. Частина від 30 до 40 років. Серед них частина — це воїни Української Повстанської Армії, як мінімум вони були поховані у двох ямах, що підтверджують дані антропологічних досліджень та дані істориків.

Заходи розпочнуться о 15 годині. Перепоховання відбудеться на Полі Скорботи у Дрогобичі близько 18 години, де поховані закатовані у тюрмах, а також вояки УПА.

Нагадаємо, У 1990-1991 роках на території сучасного Меморіалу “Тюрма на Стрийській” було віднайдено 486 останків, які масово поховали у 1991 році.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Міноборони планує додати функцію електронних направлень на ВЛК через Резерв+

Дмитро Лазуткін сьогодні повідомив, що висновки військово-лікарської комісії для військовозобов'язаних громадян України дійсні п'ять років

3 години тому

На Львівщині змінився військовий комендант

Раніше був Тарас Грень

4 години тому

У Львові маршрутки курсують до 20 години

Мешканці скаржаться на роботу транспорту

5 години тому

Україна втратила 40% Вовчанська

росіяни сконцентровані на напрямках населеного пункту Липці, Вовчанськ і на лівому-правому флангу міста Вовчанськ

5 години тому