На Львівщині передчасно стверджувати, що рівень захворюваності на COVID-19 падає, – ОДА

Новини 21 Серпня, 2020 3 311
Орест Чемерис. Фото: Леополіс.

Орест Чемерис. Фото: Леополіс.

Рівень захворюваності тримається на досить високому рівні. Зараз на Львівщині проводять значно більше тестів, однак стверджувати, що рівень захворюваності падає – передчасно.

Про це сьогодні йшлося під час брифінгу щодо епідситуації в області, пише Четверта студія.

«Станом на сьогодні у нас є 1354 хворих на стаціонарному лікуванні. Відсоток завантаженості ліжок – 52,4%, пацієнти, на жаль, звертають по допомогу у важкому стані. Терміни лікування збільшились майже удвічі. Якщо місяць тому за два тижні ми виписували пацієнтів, то тепер все частіше люди перебувають у лікарнях протягом 4 тижнів. Щоденно ми констатуємо, що кількість інфікованих людей залишається на високому рівні. Від 120 – до 150 щодоби. Львівщина залишається помаранчевою зоною, окрім Самбора», – зазначив директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.

Напружена ситуація зумовлена високими показниками захворюваності.

«ПЛР-дослідження проводимо ми та кілька приватних установ. Самі результати плр-досліджень  можна диференціювати. У приватників вони в переважній більшості позитивні через те, що до них звертаються люди, які уже відчувають певні симптоми і потребують підтвердження. Також приватними лабораторіями користуються люди, які планують виїзд за кордон. У нас дещо інша ситуації. Скажімо, із вчорашніх семи сотень досліджень позитивними виявились лише 150. Це свідчить про те, що більша частина відібраних для дослідження зразків до нас надходить абсолютно без потреби. На це йде багато часу, зусиль та ресурсів. Окрім того, ми маємо брак кадрів: якщо є фахівці із освітою, які мають бажання у нас працювати, ми з радістю їх чекаємо. Якщо протягом тижня у нас назбирується незроблені дослідження ми їх підганяємо на вихідних», – наголосив керівник Лабораторного центру Роман Павлів.

За його словами лабцентр отримав багато якісного обладнання, а також кошти від міністерства на закупівлю нової техніки.

Коментарі

Позначки: , , ,