Новини

На Львівщині перед Новим роком водій маршрутки хотів вигнати пасажирку через відсутність решти

На Львівщині водій маршрутки перед Новим роком хотів вигнати жінку через відсутність решти.

Про це пише Четверта студія з посиланням на повідомлення у спільноті «В Самборі».

«Не хочеться писати про сумне в перший день нового року, але…

2021 рік був тяжким для багатьох, в тому числі і для мене.

І навіть за три з половиною години до свого закінчення він підніс мені неприємний подарунок.

Працюючи в сфері обслуговування, я пізно повертаюся додому. Але вчора, 31 грудня, вдалося закінчити роботу раніше і я встигала на останній рейс автобуса по маршруту Львів – Підбуж.

З дрібними купюрами перед святами справжня проблема і в мене, на жаль, в гаманці залишилась одна купюра 100 грн і дві по 1 грн. Проїзд додому коштує 12 грн. Я розуміла, що з видачею решти можуть бути в автобусі проблеми, тому приготувала всі свої 102 грн., щоб максимально полегшити цей процес.

Але, того що сталося далі я не чекала.
Побачивши мої гроші, водій в дуже різкій формі випалив мені, щоб я виходила з автобуса, бо він мене не повезе, так як не має здачі.

Від такого повороту подій я в першу мить розгубилася, подивилася в темну ніч і, думаючи, як я доберусь додому, почала оправдовуватись, що не маю інших купюр. Водій навіть не хотів слухати моїх оправдань, а коли я запропонувала, що завтра винесу йому до автобуса гроші, розпалився ще більше, накриваючи мене своїм криком і грубістю.

Це хамство привело мене до тями і нагадало мені мої права і обов’язки водія, про які я нагадала йому, що він ЗОБОВ’ЯЗАНИЙ мати купюри для видачі решти і, якщо він іх не має – то це ЙОГО проблеми, а за таку його поведінку я буду добиватися позбавлення його ліцензії на роботу на цьому маршруті.

Тільки після цього потік лайки зі сторони зупинився і решта знайшлася без будь-яких проблем.

А я не могла заспокоїтись, не уявляючи, як можна виганяти людину в темноту зимової ночі, згадуючи, як цей же водій кричав на молодого юнака, коли той йому дав 20 грн. замість 12 – без здачі, а юнак мовчав, бо був виснажений цілим днем роботи на швидкій і боротьбою за людські життя, згадувала, як нарікають на цей екіпаж жінки з Ралівки, Нагірного, Вільшаника, коли їх в автобусі зустрічають грубістю і хамством.

Такі водії забувають, що пасажири заходять не до них додому, а в ГРОМАДСЬКИЙ транспорт.

І НІХТО не має право принижувати інших.

Керівництву Самбірського АТП, департаменту транспорту, власникам автобусів потрібно звернути увагу, як працюють їхні водії, забезпечити їх дрібними купюрами для видачі решти, обладнати автобуси терміналами для оплати з банківських карточок.

Перші п’ять років моєї трудової біографії пройшли в автобусному парку.
І я знаю, яка важка і відповідальна робота водіїв.

Але завжди треба залишатися людиною, бо ніякі гроші не варті того, щоб виганяти іншого в темряву зимової ночі», – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

На Львівщині першого заступника сільського голови викрито на одержанні 4 000 доларів США хабаря

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито першого заступника…

60 хв. тому

Грошове забезпечення членам сімей полонених, заручників, інтернованих та зниклих безвісти за особливих обставин

Зверніть увагу, що для призначення виплати безвісно відсутнім військова частина вважає захисника, зниклого безвісти під…

1 годину тому

Підозрюваного у вбивстві Фаріон залишили в СІЗО ще на два місяці

Підозрюваного у вбивстві Фаріон залишили в СІЗО ще на два місяці - до 17-го листопада…

4 години тому