Новини

На Львівщині ОСББ отримали часткове відшкодування на заходи з енергомодернізації

Цього тижня 5 ОСББ області, які скористалися програмою енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім» ДУ «Фонд енергоефективності», компенсували 46,2 тис грн з обласного бюджету на відшкодування частини відсоткової ставки за отриманими кредитами.

Інформують у департаменті паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та житлово-комунального господарства Львівської ОДА, пише Четверта студія.

Відшкодували відсотки в межах Комплексної програми підвищення енергоефективності, енергозбереження та розвитку відновлюваної енергетики у Львівській області на 2021 – 2025 роки.

Згідно з нею вперше в Україні здійснюється підтримка ОСББ при роботі з ДУ «Фонд енергоефективності» на обласному рівні.

«Львівщина є однією з регіонів-лідерів щодо роботи за програмою «Енергодім». Так, станом на сьогодні Фонд енергоефективності схвалив 100 заявок від ОСББ на впровадження енергоощадних заходів»,-  розповів керівник департаменту Богдан Кейван.

Програма «Енергодім» передбачає часткове відшкодування витрат на заходи з енергоефективності у розмірі 40% вартості прийнятних заходів/робіт для пакету «Легкий» та 50% для пакету «Комплексний» на грантовій основі. З обласного бюджету додатково здійснюється відшкодування відсоткової ставки у розмірі 3%-10%.

«Впровадження заходів підвищенням енергоефективності в житловому фонді дозволить покращити та створити комфортні умови проживання, скоротити споживання теплової енергії і в кінцевому результаті зменшити розмір «платіжок» за тепло. Запрошуємо ОСББ брати участь в програмі «Енергодім» ДУ «Фонд енергоефективності» та енергомодернізовувати будівлі», – додав Богдан Кейван.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик
Tags: осбб

Recent Posts

Скандальна кума Садового заробила майже 100 тисяч гривень

Садовий у квітні преміював Свистун на майже 60 тисяч гривень

5 години тому

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

13 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

13 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

14 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

17 години тому