Новини

На Львівщині одночасно відновлюють мости на восьми автодорогах області

На Львівщині одночасно відновлюють мости на восьми автодорогах області.

Як повідомили у Службі автомобільних доріг у Львівській області, у 2018 році тривають роботи з відновлення мостів Львівської області. На сьогоднішній день дорожники працюють одночасно на 8 мостах на автомобільних дорогах загального користування державного та місцевого значення, а саме: М-11 Львів – Шегині в м. Городок роботи тривають на двох мостах, Т-14-16 Львів – Пустомити – Меденичі у м. Пустомити та у смт Щирець, Т-14-25 Миколаїв – Городок – Жовква – Кам’янка-Бузька – Бібрка в с. Комарно, С141242 (Київ – Чоп) – Гаї – Острів в с. Глуховичі та у с. Гаї.

На ділянці обслуговування автомобільної дороги М-06  Київ-Чоп, яка є одна з найкращих в Україні, на ділянці км 434+230 – 621+500 підрядником в рамках експерименту відремонтовано 48 мостових переходів. Виконані роботи по фарбуванню бетонних поверхонь, перильного огородження, влаштування укосів, влаштування заходів із забезпечення дорожнього руху (вертикальної розмітки на опорах, влаштування деформаційних швів) та ін.

Крім цього, ведуться роботи з реконструкції моста довжиною 181 метр на автомобільній дорозі загального користування державного значення М-12 Стрий —Тернопіль — Кропивницький — Знам’янка.

Як інформують у відомстві, на автомобільних дорогах Львівської області є 1646 мостів загальною протяжністю 31 519 п.м., з яких 461 міст — на автомобільних дорогах державного значення та 1 185 — на автомобільних дорогах місцевого значення.

За останні три роки на Львівщині активно ведуться роботи з відновлення мостів на автомобільних дорогах загального користування державного та місцевого значення. На замовлення Служби автомобільних доріг у Львівській області мости ремонтують за кошти державного та місцевого бюджетів, а також за рахунок коштів митного експерименту. Крім цього, за рахунок коштів європейського банку реконструкції та розвитку на підставі Контракту на основі кінцевих результатів на Утримання дороги М-06 Київ — Чоп, км 434+230 — км 621+500 (м. Броди — с. Дуліби Стрийського району), працівники дорожньої галузі здійснюють експлуатаційне утримання вказаної автомобільної дороги.

У 2016 році, в межах капітального та поточного середнього ремонту відремонтовано штучні споруди на таких автомобільних дорогах області, як: Західний обхід м. Львів у с. Холодновідка, Т-14-18 Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий у с. Нижанковичі, Т-14-10 Броди – Червоноград у с. Новий Витків, С141410 Нагірне – Звір у с. Блажів, С141713 Стрілки – Новий Кропивник у с. Жданівка.

У 2017 році, працівники дорожньої галузі відновили штучні споруди на автомобільних дорогах загального користування Т-14-16 Львів – Пустомити – Меденичі в с. Наварія та м.Пустомити, Т-14-10 Броди – Червоноград у с. Берлин, С140703 Золочів – Кропивна – Новосілки – Брюховичі у с. Білка, О140103 Ясенів  – Золочів у с. Сасів та у с. Заболотці, С141920 Комарники – Закичера в с. Комарники.

«Десятків років не приділялося належного експлуатаційного обслуговування штучних споруд. Тому більшість мостів, які були збудовані у 60 — 70 роки вичерпали свої технічні ресурси та потребують ремонту і перебудови. Також додала клопоту із штучними спорудами повінь 2008 року», – зазначається у повідомлені.

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

Голова Держспецтрансслужби пояснив про рубежі оборони

Споруджувати укріплення в "мінус три поверхи" просто на кордоні неможливо, серйозна фортифікація йде далі

16 години тому

В Україні через співпрацю з Росією отримали понад 25 млн грн незаконного прибутку

Процесуальне керівництво в провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора, оперативний супровід — Служба безпеки України

16 години тому

Садовий хоче взяти мільярд гривень кредиту

На будівництво сміттєпереробного заводу

17 години тому

Садовий знову поїхав за кордон

Провідує дітей

17 години тому