Новини

На Львівщині обговорили розвиток аграрних підприємств

Сьогодні, 12 лютого, у Львівській ОДА відбулась зустріч з керівниками великих агровиробників та елеваторів Львівщини.

У межах наради т.в.о. директора департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації Людмила Гончаренко розповіла про сприяння органів державної влади з метою розвитку аграрних підприємств.

“Для нас дуже приємно, що за останні роки набирає оберти і розвивається виробництво на сільськогосподарських підприємствах. Це дозволяє експортувати продукцію у значних обсягах. Із року в рік збільшується експортна продукція і ми спостерігаємо позитивне сальдо у зовнішньо-економічній діяльності. 40% усієї продукції, яка експортується, – це сировина: зерно або насіння олійних культур. Тому пропозиція до бізнесу все-таки розглянути можливість створювати додану вартість в Україні”, – наголосила Людмила Гончаренко.
У 2018 році обсяг виробництва валової сільськогосподарської продукції складає 10,3 млрд грн або 104,7 % до 2017 року, в тому числі сільськогосподарські підприємства 108,7%, господарства населення – на 102%.

За темпами виробництва валової сільськогосподарської продукції Львівщина посідає 13 місце, за обсягами виробництва – 14 місце серед регіонів України.

Продано право оренди 299 земельних ділянок, загальною площею 3,8 тис га. Кінцевий розмір орендної плати становить 11,2 млн грн, що більше, ніж у 3,5 рази перевищує стартовий.
Окрім того, Людмила Гончаренко запросила присутніх взяти участь у вистаці “АгроТехніка”.

“Щорічно з настанням весняно-польових робіт ми організовуємо виставку «АгроТехніка». Новинкою цьогорічного заходу стане аукціон вживаної сільськогосподарської техніки та обладнання», – зазначила Людмила Гончаренко.

Під час зустрічі присутні також розглянули та ознайомилися із роботою Програми Світового банку “Підтримка прозорого землекористування в Україні”.

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

16 хв. тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

55 хв. тому