На Львівщині нагородили переможців обласного конкурсу «Історія Української державності»

Новини 05 Жовтня, 2023 48

Бюджет конкурсу в межах Програми відновлення, збереження національної пам’яті та протокольних заходів у Львівській області на 2023 рік склав 150 тисяч гривень

Конкурс стартував у квітні цьогоріч. Його основна мета – сприяти науковцям у проведенні історичних досліджень подій становлення української державності.

Про це пише Четверта студія з посиланням на пресслужбу ЛОВА.

Бюджет конкурсу в межах Програми відновлення, збереження національної пам’яті та протокольних заходів у Львівській області на 2023 рік склав 150 тисяч гривень.

Вже сьогодні, 5 жовтня, у Львівській ОВА нагородили п’ятьох переможців, які отримали грошові винагороди – 30 тисяч гривень – за проведені історичні дослідження подій становлення української державності та їхні науково-публіцистичні статті.

«Ваша праця вносить неоціненний просвітницький вклад у розвиток національної свідомості, стає підґрунтям до вивчення своєї історії на глибшому рівні. Сподіваємося, ці нагороди стануть додатковим стимулом для вашої подальшої роботи», – зазначив заступник начальника Львівської ОВА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Олександр Кулепін.

Переможцями стали: Ольга Щодра – «Українська державність в епоху середньовіччя: генеза і розвиток в княжу добу»; Андрій Заяць – «Козацько-гетьманська держава»; Віктор Голубко – «Українська державність доби Української Революції 1917-1921 років»; Олеся Ісаюк – «Зерна між жорнами: Карпатська Україна і Акт відновлення Української держави»; Павло Артимишин – «Від «кравчучок» до «Джавелінів»: становлення Української державності у пострадянську добу (1991–2023)».

Коментарі

Позначки: