Новини

На Львівщині на ремонт місцевих доріг витратять 1,3 млрд гривень

Сьогодні під час наради  голови Львівської ОДА Максима Козицького та голови Львівської обласної ради Ірини Гримак з головами райдержадміністрацій розглянули питання ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування Львівщини.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОДА.

Заступник директора департаменту дорожнього господарства Микола Одиноцький зазначив, на цей рік для ремонту місцевих доріг скерували 1, 3 млрд гривень.

“Цього року в області заплановано ремонт 71 об’єкту, загалом 515 кілометрів доріг як місцевого, так і державного значення.  Також  триває реалізація двох масштабних проектів – “Мале карпатське коло” та дороги прикордоння.  На місцевих дорогах вже стартував ремонт, на сьогодні проводять ремонт  таких об’єктів: Рава-Руська –Гайок, міст у Крушельниці, Турка-Східниця, Садковичі –Чернихів. Щодо державних доріг – Жовква – Кам’янка, Київ – Чоп тощо”,  – наголосив Микола Одиноцький.

Також він зазначив, експлуатаційне утримання доріг місцевого значення проводять три компанії – ПП “Рома”, ДП “Львівський облавтодор”, БК “Віаком”.

“На території колишніх Бродівського та Радехівського районів триває процедура закупівлі для визначення підрядника з експлуатаційного утримання, оскільки із попереднім розірвали угоду. До кінця квітня плануємо її завершити”, – додав Микола Одиноцький.

За підсумками наради, органам місцевого самоврядування доручили провести обстеження доріг місцевого значення для визначення найбільш проблемних ділянок, на яких необхідно виконати  роботи з ліквідації аварійної ямковості. Пропозиції скерувати у департамент дорожнього господарства.

Окрім того, забезпечити проведення робіт з благоустрою автомобільних доріг загального користування та їх складових, а саме прибирання придорожніх смуг та зупинок громадського транспорту.

Коментарі

Олег Довганик