Новини

На Львівщині на кордонах біля пунктів обігріву цілодобово працюватимуть бригади медиків

Уся медична галузь у Львівській область продовжує працювати у штатному режимі. Медичні заклади готові у будь-який момент перейти до роботи в умовах надзвичайної ситуації.

Про це заявив під час брифінгу директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Орест Чемерис, пише Четверта студія.

«Загалом уся необхідна медична допомога в області надається усім пацієнтам. Бригада екстреної медичної допомоги продовжує виїжджати на виклики. Ми додатково створили медичні пункти при усіх пунктах обігріву у прикордонних зонах, оскільки розуміємо, що зараз там багато жінок та дітей, котрі потребують допомоги з боку медиків. Вони перебувають на цілодобовому чергуванні. Разом з тим медпрацівники чергують на Арені Львів, а також в тих місцях, де є потреба відповідно до запитів від ДСНС», – повідомив Орест Чемерис.

Досить поширеними в області є звернення пацієнтів, які потребують хірургічної медичної допомоги. В області поповнюють резерви медикаментів, дбають за забезпечення закладів кадровим персоналом.

«До Львівської обласної військової адміністрації почали звертатися медичні працівники хірургічного напрямку, які зголосились в разі потреби допомагати медзакладам», – зазначив директор департаменту охорони здоров’я.

Орест Чемерис також звернув увагу на важливість дотримання карантинних обмежень навіть попри воєнний стан, адже ковід продовжує уражати людей.

«У зв’язку з останніми подіями в країні, усі трохи забули про коронавірус. Нагадую, що ковід ще не подоланий. Враховуючи ту кількість людей, які прибувають у Львівську область, особливо важливо дотримуватись маскового режиму в громадських місцях, там, де велике скупчення людей», – зазначив він.

За останню добу більше ніж у 130 пацієнтів підтвердили коронавірус. Кількість хворих зменшується, у стаціонарах їх близько 400. Трохи більше 60 – в реанімації, ще 20 перебувають на апаратах штучної вентиляції легень. Завантаженість ліжкової мережі не значна. Кількість пацієнтів, які госпіталізовують теж зменшується. За добу показник складає від 15 до 30 пацієнтів.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

У Львові курсуватиме трамвай з історіями людей, які пережили сучасне рабство

Волонтери проведуть інформаційну акцію під час запуску трамваю та працюватимуть за маршрутом, інформуючи пасажирів

5 години тому

У застосунку Резерв+ показує статус «у розшуку»: у Міноборони пояснили, що робити

Чоловіки, в яких в застосунку Резерв+ показує статус «у розшуку», можуть звернутися до служби технічної…

5 години тому

Садовий влаштував балаканину навколо музею Шухевича

Яким та коли буде відновлення музею Шухевичу: у Львівській міськраді зустрілися з представниками різних середовищ

5 години тому

43 мешканці Львова здали кров на Сихові у мобільному центрі крові

Забір здійснювали фахівці Міського центру служби крові Першого територіального медичного об’єднання м. Львова

5 години тому

В Одесі пам’ятник Пушкіну одягнули у вишиванку (ФОТО)

Зараз перший одеський пам’ятник залишається недоступним: його захистили від можливих наслідків російських обстрілів

5 години тому

У Львові тимчасово зупинився рух тролейбусів

Приватна компанія пошкодила кабелі Львівелектротрансу: тролейбуси №24 та №31 тимчасово не курсують

6 години тому