На Львівщині хочуть допомогти фермерам, які постраждали від негоди

Новини 08 Квітня, 2021 78

Холод

Депутатська комісія з питань з питань діяльності агропромислового комплексу, підприємництва та інвестицій підтримала пропозицію заступника голови Львівської обласної ради Юрія Холода та дала старт для розробки змін до Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 роки.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу Львівської обласної ради.

Після засідання комісії відбулася також додаткова нарада за участю Юрія Холода та представників департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА. Йдеться про напрацювання конкретного механізму відшкодування фермерам збитків, пов’язаних з погодними умовами. Наразі планується передбачити безвідсоткове пільгове кредитування для сільгосптоваровиробників, які зазнали втрат через несприятливі погодні умови.

«Кошти мали б надаватися в розмірі 10% витрат, передбачених за напрямом «Фінансова підтримка на зворотній основі у вигляді пільгових кредитів на реалізацію бізнес-планів». І це важливий нюанс, бо, при зростанні фінансування цього напряму, також зростатиме цей так званий страховий фонд», – каже заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Фінансову підтримку пропонують надавати суб’єктам господарювання, які підтвердили факт настання надзвичайної ситуації в поточному році у розмірі до 300 тис грн та фізичним особам підприємцям в розмірі до 100 тис грн, на термін до 5 років без відтермінуванням погашення основної суми зобов’язання до 1 року, що є у програмі пільгових кредитів. Тут тіло кредиту пропонують виплачувати відразу з наступного року впродовж п’яти років.

Остаточний порядок отримання відповідного відшкодування для фермерів розроблять у департаменті агропромислового розвитку Львівської ОДА як додаток до змін в обласну програму і після затвердження на комісії – його винесуть на розгляд сесії Львівської обласної ради.

Відтак відшкодування втрат фермерів, яких вони зазнали внаслідок негоди, може стати можливим вже з наступного року.

Нагадаємо, Комплексну програму підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 роки затвердили 18 лютого.

Коментарі

Позначки: ,