На Львівщині дозволили відновити роботу дошкільних навчальних закладів

Новини 13 Липня, 2020 7 039

Літні майданчиrи Львова на карантині, фото 4studio

На позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій ухвалили рішення частково послабити карантинні обмеження в області.  Про це інформує прес-служба Львівської ОДА, пише Четверта студія.

За даними МОЗ, зокрема показниками для послаблення протиепідемічних заходів, Львівська область перестала бути регіоном із значним поширенням COVID-19 і підпадає під критерії, визначені постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2020 року № 500. Це дозволяє продовжити послаблення карантину.

«Коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 становить 8,36%, при нормі менш як 11%. Показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 – 23, 03%, при нормі менш як 10%. Ці дані, у порівнянні з цифрами за минулий тиждень, помітно зменшилися. Тож це дозволило сьогодні іще послабити обмежувальні заходи, – зауважив голова Львівської ода Максим Козицький. – Такі показники вселяють певний оптимізм, однак розслаблятися зарано. До лікарів й далі звертається багато хворих із симптомами коронавірусу, у медиків досі дуже багато роботи. І вони вкотре просять усіх бути пильними – носити маски, зберігати дистанцію, старатися не перебувати у місцях масового скупчення людей».

За словами директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ореста Чемериса, завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, складає 40,04% від загальної кількості при нормі менше ніж 50%. Середня кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу протягом останніх семи днів складає 110,03 на 100 тисяч населення при нормі більш ніж 24.

Відтак, згідно із рішенням комісії частково послабили карантинні заходи на території області, дозволили діяльність закладів культури з наповненістю понад 50 відсотків стаціонарних розміщених місць для сидіння та/або більше однієї особи на 5 кв. метрів площі закладу культури. Комісія встановила роботу розважальних закладів (нічних клубів), а також суб’єктів господарської діяльності з надання послуг громадського харчування з організацією дозвілля або без нього (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), закладів культури, крім кінотеатрів та крім діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень та замовлень на винос до 23-ї та з 7-ї години ранку.

Окрім того, комісія дозволила відновити роботу дошкільних навчальних закладів та інклюзивно-ресурсних центрів.

Також вирішили розгорнути роботу лабораторного підрозділу КНП “Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова” на базі лабораторних потужностей Львівської регіональної державної лабораторії Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Коментарі

Позначки: , , , ,