Новини

На Львівщині діяла схема продажу неіснуючих автозапчастин

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно трьох учасників організованої групи за фактами шахрайства (ч. 4, 5 ст. 190 КК України). А також їх пособникам – трьом чоловікам, які не входили до складу організованої групи, інкриміновано пособництво у шахрайстві (ч. 5 ст. 27 – ч. 4 ст. 190 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що обвинувачені, перебуваючи в місцях позбавлення волі, розробили шахрайську схему заволодіння коштами громадян.

Для цього засуджені, використовуючи фейкові акаунти у соцмережі Facebook, розміщували оголошення про продаж автозапчастин. У листуванні обговорювали з «покупцями» деталі оплати та відправки товару, якого фактично не було. Потерпілі оплачували передоплату за неіснуючий товар на банківські рахунки, які для користування обвинуваченим надавали пособники, після чого припиняли виходити на зв’язок. І, відповідно, жодне замовлення не надходило до «клієнтів».

В ході проведених обшуків виявлено та вилучено мобільні телефони, банківські та сім-картки, чорнові записи.

Задокументовано 13 епізодів такої протиправної діяльності.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного управління Національної поліції у Львівській області, оперативний супровід – Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Мешканців Львівщини просять економити світло

Аварійні відключення стали необхідним кроком для збереження енергосистеми України — брифінг

12 години тому

Момент замаху на Фіцо

Відео

12 години тому