Новини

На Львівщині через війну збільшилась кількість студентів з інших міст

Цього року до вишів Львівщини поступило понад 8 тисяч першокурсників з інших міст.

Про це повідомляє Вголос, пише «Четверта студія».

За словами директора департаменту освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації Олега Паски, щороку на Львівщині у вишах розпочинали навчатися 5 тисяч студентів-першокурсників з інших міст. Цього року їх стало більше на 60 відсотків.

«Збільшилося навантаження на систему гуртожитків», – зазначив він.

Олег Паска каже, що раніше найбільше першокурсників мав Київ, за ним йшов Харків. І на третьому місці завжди був Львів. Проте через повномасштабне вторгнення росії в Україну Харків, на жаль, перебуває під обстрілами. Тому абітурієнти обрали Львів.

«Львів зараз піднявся на друге місце. І ми переживаємо чи з цим викликом дадуть собі раду заклади вищої освіти. Вони повинні підняти якісь надання освітніх послуг і якість роботи зі студентами», – зауважив директор департаменту освіти і науки.

Також він зазначив, що на Львівщині зросла кількість охочих навчатися у професійно-технічних училищах та здобувати робітничі професії. Так, цього року в деякі такі заклади був конкурс.

«Ми цього року відкрили нову спеціальність. Наші діти навчаються управляти дронами. Це – дуже серйозний виклик», – каже він.

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра

Recent Posts

На Львівщині першого заступника сільського голови викрито на одержанні 4 000 доларів США хабаря

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито першого заступника…

22 хв. тому

Грошове забезпечення членам сімей полонених, заручників, інтернованих та зниклих безвісти за особливих обставин

Зверніть увагу, що для призначення виплати безвісно відсутнім військова частина вважає захисника, зниклого безвісти під…

28 хв. тому

Підозрюваного у вбивстві Фаріон залишили в СІЗО ще на два місяці

Підозрюваного у вбивстві Фаріон залишили в СІЗО ще на два місяці - до 17-го листопада…

3 години тому