На Львівщині 17 осіб отримали по 200 балів на ЗНО

Новини 22 Липня, 2020 545
Абітурієнти з ОРДЛО можуть вступати без ЗНО / фото УНІАН

Основна сесія ЗНО успішно завершилась. Організацію сесії в особливих умовах забезпечили медики, освітяни, правоохоронці тощо.

Про це пише “Четверта студія” з посиланням на прес-службу ЛОДА.

«Ми спільно з усіма змогли успішно провести основну сесію з дотриманням усіх заходів безпеки. Атестати для випускників уже є в департаменті освіти, і сьогодні відділи освіти їх отримають. Випускники зможуть отримати їх уже найближчим часом. Це важливо з огляду на те, що незабаром розпочнеться вступна кампанія. Окрім того, приємно відзначити, що Львівщина має ким пишатись, адже 17 осіб отримали по 200 балів, серед них 10 із математики і 7 з фізики. До слова,  такі бали отримали учні не лише Львова, а й області, зокрема Щирецької ОТГ, Дрогобича тощо», – розповів директор депаратменту освіти та науки Львівської ОДА Олег Паска.

В умовах карантину усі служби спрацювали досконало, що дозволило якісно провести основну сесію.

«Найскладнішим було для нас відсутність пробного тестування, як для дітей так і для вчителів. Діти не мали можливості побути в реальних умовах проведення ЗНО, а вчителі не змогли попрацювати в аудиторіях і не допустити тих помилок, які були на основній сесії. У кожному пункті тестування чергували по 2 медика. Тільки у Львівські області брало участь понад 14 тис педпрацівників у пунктах тестування», – розповіла директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

За її словами кількість тих, які запізнилися чи були недопущені через температуру значно менше, ніж торік. Меншою була і явка.

«Впродовж минулих років явка була на рівні 91-97 %, цього року середній показник явки 75%. Переважно на тестування прийшли діти, які цього року потребують продовження навчання та вступу у ВНЗ», – акцентувала Лариса Середяк.

Зараз іще триває обробка матеріалів у Центрі оцінювання якості освіти. Але вже 24 липня починається додаткова сесія ЗНО.  Щороку для осіб, які з поважних причин не мають можливості взяти участь в основній сесії ЗНО, проводиться додаткова сесія. Таким учасникам протягом 5 днів з урахуванням дня проведення тестування необхідно подати до регіонального центру заяву щодо участі у додатковій сесії, копію сертифіката ЗНО-2020 та документ, що підтверджує причину неучасті в основній сесії.

Коментарі

Позначки: ,