На кордоні з Польщею затримали автомобіль з дипломатичними номерами, в якому виявили багато золота та валюти

Новини 01 Березня, 2021 8 320

Фото: Держмитслужба/Телеграм

Спецоперація ДБР у пункті пропуску «Ягодин»

У пункті пропуску “Ягодин” в неділю 28.02.2021 року, затримали вантажівку з валютою та золотом. Автомобіль їхав в Польщу.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє польський активіст Томаш Барт на сторінці спільноти Granica / Кордон PL – UA у ФБ.

«З неофіційної інформації відомо, що затриманий транспортний засіб – вантажний автобус ′ Мерседес Спринтер′′ за дипломатичними номерами ′′ Ш-083514 ′′. Для перевірки його, ймовірно, затримали працівники Державного бюро розслідувань України (ДБР), після розмитнення.

Автомобіль розкрив м. в.:

$ 165.000 USD

  1. 000 євро

11 600 злотих

16.4 кг золота

187 коробки сигарет

Згідно з маркуванням номерного знаку, автомобіль є службовим автомобілем, який належить українській дипломатичній станції в Польщі. На даний момент незрозуміло, чи оригінальні знаки та документи транспортного засобу. Діяльність триває», – зазначається у дописі (подано згідно оригіла посту у ФБ, – ред).

Я відкликав з-за кордону двох співробітників, підозрюваних в корупції

Вчора двох співробітників посольства України в…

Опубликовано Dmytro Kuleba Воскресенье, 28 февраля 2021 г.

 

Довідково. Ягодин — пункт контролю через державний кордон України на кордоні з Польщею. Через пропускний пункт здійснюється два види пропуску: залізничний та автомобільний. Розташований у Волинській області, Любомльський район, поблизу села Старовойтове на автошляху E373, з яким збігається М07. З польського боку розташований пункт пропуску «Дорогуськ» , на однойменному автошляху в напрямку Холма. Вид пункту пропуску — автомобільний. Статус пункту пропуску — міжнародний.

Коментарі

Позначки: , , , , ,