Новини

На Харківщині припинили незаконне переміщення громадян з окупованих територій

Чергову спробу заробити на незаконних перевезеннях громадян із тимчасово окупованих територій України на підконтрольну українській владі територію припинено на Харківщині.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-центр ДПСУ.

Зокрема викрито громадянина України, який, порушуючи вимоги чинного законодавства України, здійснював пасажирські перевезення з України через територію РФ до тимчасово окупованих територій України та зворотно через закриті пункти пропуску «Маринівка», «Успенка». Відповідальність за дане правопорушення передбачена ст. 332-1 КК України «Порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї».

Під час реалізації наявних даних правоохоронці зупинили на в’їзді до м. Харків автомобіль марки «RENAULT TRAFIC». В автомобілі, окрім водія, громадянина України 1990 року народження, перебувало 8 пасажирів. Під час опитування пасажирів встановлено, що вони незаконно перетнули державний кордон через закритий пункт пропуску «Успенка». Під час проведення санкціонованого обшуку в автомобілі було виявлено та вилучено докази, що вказують на причетність чоловіка до протиправної діяльності.

Заходи проводились спільною міжвідомчою групою у складі оперативних співробітників Харківського прикордонного загону та представників УСБУ у Харківської області.

Наразі за порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї громадян притягнуто до адміністративної відповідальності. Слідчі дії тривають.

Варто зазначити, що це вже третій випадок затримання порушників-перевізників, які нелегально переправляли людей та товари й платили «податки і збори» до «бюджету» російської окупаційної адміністрації на тимчасово окупованій частині Донеччини. В одному з випадків організатору цієї схеми оголошено підозру та обрано запобіжний захід у вигляді 60 діб тримання під вартою.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Мешканців Львівщини просять економити світло

Аварійні відключення стали необхідним кроком для збереження енергосистеми України — брифінг

3 години тому

Момент замаху на Фіцо

Відео

4 години тому