Новини

На Харківщині поліція зареєструвала майже 150 порушень виборчого законодавства

Попри низьку явку на Харківщині, поліція фіксує високий рівень порушень виборчого законодавства стосовно організації і проведення виборів. Зокрема, вже відкрито 7 кримінальних справ за фактом вчинення злочину, – про це заявила народний депутат України Ірина Фріз.

«Разом з низькою явкою, на рівні 15%, маємо достатньо високий показник порушень виборчого законодавства. Зокрема, поліцією зареєстровано майже 150 звернень стосовно порушень того, чи іншого пункту, норми виборчого права. Крім того, вже порушено 7 кримінальних справ за фактом вчинення злочину. По-перше, це голосування поза кабінками. Це отримання бюлетенів без представлення паспортів.
Це не повні обсяги бюлетенів на дільничних комісіях, які мали б бути згідно списків виборців на цих дільницях», – заявила народний депутат.

Також вона повідомила, що частина із зареєстрованих порушень пов’язана із проведенням так званого «опитування» президента Зеленського.

«Активісти «Європейської Солідарності» фіксували порушення так званими «волонтерами», які здійснювали це маніпуляційне опитування. Вони намагались розташуватись поруч з дільницями, їх просили відійти від дільниці, щоб не заважати виборцям зробити свій вибір», – повідомила Ірина Фріз.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

У Києві сталась масова бійка (ВІДЕО)

Відсвяткували День міста

4 години тому

В Україні дефіцит робочих кадрів (ВІДЕО)

попереду виклик перед нами налаштувати економіку на військові рейки і зберегти баланс між тими, хто…

7 години тому

У Львові пара танцювала під дощем (ВІДЕО)

Атмосферне відео

7 години тому