Новини

На Дрогобиччині вшанували постать полковника Андрія Мельника

Сьогодні, 12 грудня, у селі Воля Якубова Дрогобицького району перший заступник голови Львівської обласної ради Євгеній Гірник взяв участь в урочистостях з нагоди відзначення 131-ї річниці від дня народження визначного українського військового та політичного діяча, полковника Січових Стрільців, голови проводу ОУН, творця світового конгресу вільних українців Андрія Мельника.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОР.

Громадськість, представники влади, духовенство вшанували пам’ять та поклали квіти до пам’ятника Андрію Мельнику.

«Шановні земляки!

Сьогодні хороша сніжна погода і переконаний, що у кожного з нас є свої справи. Однак ми з вами тут – на вшануванні пам’яті нашого героїчного земляка Андрія Мельника. Це означає, що його боротьба, ідеали та бачення вільної України і українців не були марними.

Справжній патріот, політик та державотворець зібрав нас у своєму рідному селі і ми дякуємо йому за героїчний внесок в історію України.

Світла пам’ять полковнику Андрію Мельнику! Слава Україні!», – зауважив Євгеній Гірник під час громадського віча.

Нагадаємо, що 23 грудня 2020 року у Волі Якубовій урочисто відкрили музей-оселю Андрія Мельника.

Довідково:

Андрій Атанасович Мельник (12 грудня 1890, Воля Якубова, Дрогобицький повіт, Королівство Галичини та Володимирії, Австро-Угорщина – 1 листопада 1964, Кельн, ФРН) – український державний, військовий, та політичний діяч. Голова Проводу Українських Націоналістів, другий голова ОУН. Один з найближчих соратників Полковника Євгена Коновальця.

Один з організаторів Січових Стрільців, Української Військової Організації, Українського Національного Комітету, Української Національної Ради. Ініціатор створення та ідеолог Світового Конгресу Вільних Українців.

Багатолітній в’язень польських тюрем, в’язень німецького концтабору Заксенгаузен. Послідовний прихильник відновлення незалежності Української Держави, на всіх її етнічних землях. Борець за незалежність України у ХХ сторіччі.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

У Львові модельєрка Оксана Караванська провела лекцію

Для дружин та дітей захисників організували лекцію модельєрки Оксани Караванської

1 годину тому

У Львові для військових виділили мільйон гривень

Сесія затвердила Програму підтримки Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на 2024…

2 години тому

У Львові чемпіони і призери Дефлімпійських ігор отримають премії

Відтепер грошові винагороди одержать також чемпіони і призери Дефлімпійських ігор

2 години тому

Завтра Львів попрощається із захисником Олексієм Дудиком

Після завершення навчання проходив строкову військову службу у Навчальному центрі імені Василя Вишиваного Національної гвардії…

2 години тому

У Львівській громаді побільшає парків

Марія Чижишин зауважила, що мова йде про відведення земельних ділянок під сквер та парки, аби…

2 години тому