Новини

На Дрогобиччині понад 1000 дітей переселенців сіли за парти шкіл району

Від початку повномасштабного російського вторгнення, на Дрогобиччину приїхали понад 35 241 внутрішньо переміщених осіб, з них 11 109 — діти.

Про це повідомляє Львівська ОВА, пише «Четверта студія».

Ті, хто вирішив залишитись у західній частині України, а саме на Дрогобиччині — цьогоріч вперше сіли за парти шкіл Дрогобицького району. Загалом на Дрогобиччині 1003 дітей ВПО стали частиною освітянського процесу у нашому районі.

У Дрогобицькій територіальній громаді  — 491 школярів,  у Бориславській територіальній громаді — 137 школярів, у Трускавецькій тг — 300 школярів, Східницькій тг — 58, а у Меденицькій тг — 17 школярів.

Саме така кількість дітей зі східних та південних частин України, розпочали навчальний процес разом із місцевими школярами. Це діти з 1 по 11 клас.

Цьогорічний освітянський процес розпочався вчасно, а діти переселенців, як і всі інші школярі Дрогобиччини розпочали свій навчальний рік у новому місті та готові здобувати нові знання.

Загалом, від початку повномасштабного російського вторгнення, на Дрогобиччину приїхали діти з Харківщини, Херсонщини, Донеччини, Київщини та усіх тих міст й регіонів України,  де російський ворог зараз намагається знищити українську землю. Усі вони стали частиною дрогобицької освітянської спільноти школярів та школярок.

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра

Recent Posts

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

7 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

7 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

7 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

11 години тому