Новини

На дорогах Львівщини встановлять ще 30 камер фотовідеофіксації

У 2021 році на дорогах України встановлять ще 220 стаціонарних камер фотовідеофіксації.

Про це пише УП з посиланням на очільника МВС Арсен Аваков у Twitter, заступник директора департаменту МВС комунікацій зі ЗМІ Ярослав Тракало у Facebook, заступника міністра МВС Антона Геращенка на брифінгу, інформує Четверта студія.

“Ще більше безпеки на дорогах. Цьогоріч планується встановити 220 камер фотовідеофіксації по Україні. За 8 місяців 2020-го на ділянках роботи 48 комплексів автофіксації порушень ПДР кількість ДТП з постраждалими зменшилася втричі. +210 млн.грн. у бюджет”, – йдеться у повідомленні.

Міністр також виклав інфографіку, яка уточнює, де саме будуть встановлюватися ці камери.

Як уточнює Тракало, за 8 місяців діяльності системи автофіксації кількість правопорушень у місцях, де встановлені 48 камер, зменшилася втричі, а винесених за перевищення швидкісного режиму постанов – у шість разів.

З понад 210 мільйонів гривень штрафів, 84% – сплачено за так званим “пільговим тарифом” у перші 10 днів, що свідчить про готовність учасників дорожнього руху брати відповідальність за безпеку на дорогах.

На дорогах України встановлять ще 220 камер фотовідеофіксації
На дорогах України встановлять ще 220 камер фотовідеофіксації

На брифінгу Геращенко також повідомив, що крім стаціонарних камер у 2021 році почнуть впроваджувати проєкт із авто-фантомами. За словами заступника Авакова, чотири машини вже обладнуються радарами і будуть запущені в режимі тестування. Після перевірки за 2021-2023 рік, планується закупити до 100 таких машин.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Керівник фракції Порошенка у Львові вляпався у скандал

Заявив, що Нацгвардія не воює

18 години тому

Як виглядає Вовчанськ

Місто, як повідомляє один із поліцейських, що знаходяться там, знаходиться під постійним вогнем противника

18 години тому

В Україні розпочався протест далекобійників

Через закон про мобілізацію

18 години тому