Новини

На АЗС сусідньої з Львівщиною області, збували підроблені банкноти номіналом 500 грн

Національний банк України в серпні зафіксував приріст вилучених з обігу фальшивих банкнот номіналом 500 гривень зразка 2006 року, виготовлених струменевим друком з імітацією ультрафіолетового захисту.

Як повідомляється на сайті НБУ, йдеться про вилучення близько 60 банкнот, які збувалися в касах автозаправних станцій у різних регіонах країни – Києві та Київській області, а також у Закарпатській, Волинській та Житомирській областях.

У НБУ зазначили, що такі підробки можуть становити потенційну небезпеку при розсіяному візуальному і тактильному контролі елементів захисту без використання детекторів.

Нацбанк закликав громадян і касових працівників не забувати про основні елементи захисту банкнот і способи перевірки їх достовірності.

У цілому, як зазначив Нацбанк, показники кількості та суми підробок у першому півріччі порівняно з аналогічним періодом минулого року знизилися на 26% і 20%, відповідно.

Традиційно більшість вилучених з обігу підробок припадає на банкноти номіналами 500 (50% загальної кількості вилучених підробок), 100 (24%), 200 (14%) і 50 (11%) грн.
Довідка УНІАН. На даний час в Україні в обігу перебувають купюри номіналом 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100, 200 і 500 гривень, а також монети номіналом 1, 2, 5, 10, 25, 50 копійок і 1 і 2 гривні.

Національний банк з 25 жовтня вводить в обіг нову банкноту номіналом 1 тисяча гривень, а також до кінця року випустить в обіг монети номіналом 5 гривень, а в наступному році – 10 гривень, – пише УНІАН.

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

Скандальна кума Садового заробила майже 100 тисяч гривень

Садовий у квітні преміював Свистун на майже 60 тисяч гривень

53 хв. тому

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

9 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

9 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

10 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

13 години тому