МЗС РФ назвало Голодомор в Україні “політизацією історії”

Новини 23 Листопада, 2017 108

Фото Укрінформ

Міністерство закордонних справ Росії порадило США “уважніше вивчати історію”

Про це заявила 23 листопада на брифінгу офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, передає РИА “Новости”.

“Ми закликаємо американських колег надалі уважніше вивчати історичні дані … Я б дозволила собі сказати простіше: просто почати вивчати історичні дані”, – сказала вона.

“Якщо нарешті наші колеги в держдепартаменті почнуть читати історичні документи хоча б у переказі, це дозволить уникнути подібних абсурдних заяв, які йдуть просто врозріз з реальністю”, – заявила Захарова.

Щодо позиції Києва, який вважає події 1932-33 років геноцидом українського народу, влаштованим Йосипом Сталіним і радянським режимом, в МЗС РФ зазначили наступне: “Таке трактування не має нічого спільного з відновленням справедливості, носить політизований і, давайте скажемо прямо, просто антиісторичний характер. На наш погляд, коли так ставиться питання, так подається тема, мета одна – посіяти розбрат між народами Росії і України”, – додала Захарова.

Як повідомлялося, 8 листопада в Конгресі США представили проект резолюції, приурочений до 85 річниці Голодомору в Україні.

А 25 листопада українці вшанують пам’ять убитих Голодомором 1932–33 років. Жалобні заходи традиційно відбуваються також у 32 країнах світу.

 

Коментарі

Позначки: , ,