Митрополит Львівський і Сокальський ПЦУ передав допомогу Підбузькому геріатричному пансіонату

Новини 19 Липня, 2022 98
Митрополит Львівський і Сокальський ПЦУ передав допомогу Підбузькому геріатричному пансіонату

Митрополит Львівський і Сокальський ПЦУ передав допомогу Підбузькому геріатричному пансіонату

Митрополит Львівський і Сокальський Православної Церкви України Владика Димитрій (Рудюк) прибув з візитом у Підбузький геріатричний пансіонат. Він відвідав підопічних пансіонату та передав благодійну допомогу для закладу – 60 нових дерев’яних ліжок.

Про це повідомляє Львівська ОВА, пише “Четверта студія”.

Як зазначили у пансіонаті, зараз там приймають вимушених переселенців похилого віку, серед них є також люди з інвалідністю, тому така допомога дуже на часі.

Це допомога у межах домовленостей, яких вдалося досягти під час наради, яку начальник Львівської ОВА Максим Козицький провів із представниками релігійних спільнот Львівщини 12 травня.

«Під час зустрічі просив очільників релігійних спільнот Львівщини розглянути варіанти додаткового розміщення вимушених переселенців при монастирях, церквах та молитовних будинках. Ми також відкриті до всієї іншої допомоги, яку релігійне середовище готове надати тим, хто перебуває у потребі.

Натомість Львівська обласна державна адміністрація готова надати часткову грошову компенсацію за безкоштовне розміщення людей. Допоможемо продуктами харчування, медикаментами, засобами гігієни, меблями, одягом та взуттям, побутовою технікою. Залучимо на допомогу волонтерів. У нас є фахівці, які можуть надати психологічну, медичну та юридичну допомогу». – Розповів тоді про результати наради очільник області.

Під час передачі ліжок були присутні голова робочої групи Медико-психосоціальної підтримки та радниця очільника області Галина Бордун, т.в.о. директора департаменту соціального захисту населення ЛОВА Роман Андрес, начальниця управління соціального обслуговування населення департаменту соціального захисту ЛОВА Тетяна Медвідь, директор пансіонату Віра Баброцяк та капелан Підбузького геріатричного пансіонату, настоятель храму Собору святого Іоана Хрестителя ПЦУ смт Підбуж о. Іван Альмес.

Нагадаємо, при районних адміністраціях Львівщини створять консультаційно-координаційні центри для переселенців. Там можна буде отримати юридичну, психологічну допомогу, послуги від грантових програм, допомагатимуть вирішувати проблеми ВПО, а також інтегруватися їм у життя місцевих спільнот).

Коментарі

Позначки: ,