Новини

Мир визначається не тим, що ми перестаємо стріляти, а тим, що ми примусимо агресора забратися із нашої землі, – Федина

Зеленський має зрозуміти, що тільки сильна армія, перехід до стандартів НАТО і підтримка захисників України – це шлях до справжнього миру і відновлення територіальної цілісності України.

Про це заявила народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Софія Федина з трибуни парламенту під час обговорення призначення міністра оборони.

«Напевно я буду говорити не популярні речі, тому що на передовій таки стріляють, і на передовій таки розриваються гранати.

І поза тим, що у нас люблять казати що тиша і ми рухаємося до миру тільки за 2020 рік уже загинуло 17 військовослужбовців. Ми маємо багато поранених ми маємо масовані обстріли ми маємо захоплення наших позицій і ще дві спроби прориву нашої лінії оборони московським агресором», – сказала вона.

Також вона зазначила, що захист державою і владою українських військових і посилення армії має стати головними пріоритетами Зеленського, якщо він хоче миру для України.

«Я скажу напевне істину для усіх, що мир не визначається тим, що ми перестаємо стріляти. А мир визначається тим наскільки ми заставимо агресора забратися із нашої землі.

А для цього потрібна сильна і боєздатна армія. І сильна і боєздатна армія і тим паче мотивована армія не робиться через відведення військ, через скорочення програм, зокрема ракетної програми. Вона не твориться переслідуванням ветеранів та військовослужбовців, а тим паче їхньою дискредитацію», – підкреслила Федина.

«Для того щоб армія була сильна і мотивована ми маємо впроваджувати стандарти НАТО, ми маємо розвивати співпрацю з нашими європейськими закордонними партнерами. Ми маємо підвищити рівень забезпеченості. Але що більше, пане президенте, військовослужбовці мають відчувати надійний тил, а не бути десь на узбіччі нашої держави», – зауважила парламентар.

Федина зазначила, що неприпустимим є ігнорування Верховним головнокомандувачем вбивств захисників, які відбуваються на фронті постійно, а також закликала Зеленського захищати українських військових, як це роблять керівники інших держав.

«Коли так виглядає що в нас не вистачає часу ані вшанувати їх хвилиною мовчання, ані зустріти загиблих належним чином. Тому що загиблих в авіакатастрофі зустрічали з почестями, а загиблих в зона АТО навіть стараються чомусь на офіційному рівні не згадувати. Коли вбили турецьких військових – ви бачили реакцію Туреччини. Всьому світу показали, що турецьких військових вбивати не можна», – додала вона.

«Я хочу щоби моя держава таким самим чином заступалася за свою армію і наша армія буде здатна захищати нас. І тому ми хочемо, щоб у нас був міністр оборони, міністр оборони саме України. А ще ми хочемо, щоб Верховний головнокомандувач був на передовій захисту безпеки і оборони нашої держави. А конструктивну критику він сприймав як заклик до активізації боротьби за державу. Боріться за нашу державу як лев, будь ласка», – наголосила Федина.

«Прошу, щоб ми піднялися і вшанували хвилиною мовчання того бійця загиблого вчора бійця про якого ніхто навіть згадувати не хоче. Наші бійці – це наша гордість і сила, тому вічна пам’ять герою», – закликала вона.

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра

Recent Posts

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

6 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

6 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

7 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

10 години тому