Ми не дозволимо Росії зруйнувати міжнародну коаліцію на підтримку України, – Порошенко

Новини 28 Січня, 2020 153
Петро Порошенко. Фото: Європейська Солідарність.

Петро Порошенко. Фото: Європейська Солідарність.

Росія наполегливо працює над тим, що зруйнувати міжнародну коаліцію, створену нами протягом п’яти років, на підтримку України. Про це сказав п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко в коментарі «Прямому» телеканалу з Брюсселя.

«Я хочу наголосити, що буде великою помилкою думати, що Україна як зайняла своє достойне місце в колі інтересів і порядку денного Європейської Комісії, Європейської Ради, так і буде займати. Росія наполегливо працює для того, щоб руйнувати коаліцію, яку ми зробили, і відсунути питання України на далеку гальорку. Це робиться в рамках ПАРЄ, в рамках двосторонніх контактів з країнами- членами, це робиться в рамках ініціатив», – застеріг Петро Порошенко.

Він зазначив, що Україна виступає проти повернення Росії у клуб G-7.

«Подивіться – Путін висунув ініціативи, щоб обговорити в рамках постійних членів РБ ООН ситуацію глобальної безпеки. Ми це розцінюємо як спробу знову повернутися у Велику сімку, перетворити її на Велику вісімку без будь-яких кроків по припиненню агресії проти України. Звичайно, що наша делегація активно виступила проти цього процесу. Ми бачимо необхідність застосування Ради Безпеки ООН для прийняття рішення по запровадженню миротворчого контингенту вздовж кордону з Росією для того що припинити інфільтрацію російських сил на нашу територію. Отже, це постійна боротьба і наші активні прибічники, актив нашої Групи друзів мають постійно високо тримати Україну в порядку денному, інакше це буде перемога Путіна», – додав п’ятий Президент.

Коментарі

Позначки: ,