Новини

Ми державники, і ключове для нас – Україна,- Порошенко

Фундаментальні зміни, які забезпечила команда партії «Європейська Солідарність», поки що не стали незворотніми. У Москві і Києві активізувались ті, хто мріє про реванш – про це Голова партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко заявив під час виступу на з`їзді партії.

«Вони хочуть взяти реванш і за Революцію гідності, і за європейський вибір українців, і за крах путінського бліц-кригу в Україні в чотирнадцятому році. Хтось з політичних емігрантів вже примчав, а хтось пакує валізи, щоб повернутися після парламентських виборів».

Порошенко наголосив, що команді нового президента треба усвідомити загрозу і визначити свою позицію щодо стратегічного курсу країни.

«Особиста позиція глави держави з багатьох стратегічних питань не розкрита під час кампанії і досі залишається невідомою. Це не додає ясності і впевненості ні нам, ні міжнародним партнерам України, і породжує масу питань, пошук відповідей на які явно затягнувся», – застеріг Порошенко.

«Буквально вчора в соціальних мережах широко обговорювалося інтерв’ю бізнес-партнера Президента: закон про мову – «отменить»; квоти на українську на радіо і телебаченні – прибрати. Бо все це заважає «Кварталу» продавати фільми в Росію. Хай продають, коли вже так хочеться українською, а росіяни хай вчать нашу мову. І як тут не згадати Ліну Костенко: «Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову”?!

Загроза повернення до малоросійства стає все більш очевидною, і ми про неї попереджали ще під час проведення президентської кампанії», – нагадав лідер партії.

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра

Recent Posts

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

5 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

6 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

6 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

10 години тому