Новини

МВС закликає не бити людей, які проводитимуть опитування від Зеленського

У поліції закликають громадян не бити і не ображати людей, які 25 жовтня проводитимуть всенародне опитування, ініційоване президентом Володимиром Зеленським.

Про це на брифінгу повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк, пише “Четверта студія” з посиланням на УНІАН.

За його словами, якщо комусь не подобається всенародне опитування, він має право звернутися до суду і в правовому полі доводити свою позицію.

“Паралельно з виборами буде проходити опитування від президента України. Ми закликаємо і застерігаємо від будь-яких насильницьких дій щодо цих людей (які проводитимуть опитування). Є правові механізми у державі. Комусь це опитування подобається, комусь – ні, але висловлюйте свою позицію у ЗМІ, звертайтесь до суду. Це не питання правоохоронних органів. Наше завдання – забезпечити правопорядок для всіх громадян”, – наголосив Шкіряк.

Своєю чергою начальник Головного управління Нацполіції у Києві Андрій Крищенко зазначив, що якщо громадяни телефонуватимуть на номер 102 стосовно проведення опитування біля виборчих дільниць, то поліцейські приїжджатимуть на такі виклики, але не втручатимуться у процес.

“Поліція, звісно, буде реагувати, – це наш обов’язок. Ми будемо реєструвати усі виклики, заяви і повідомлення та надавати їм правову оцінку”, – сказав Крищенко.

Останнім часом деякі народні депутати від опозиції, громадські активісти у соціальних мережах висловлювали думки, що ініційоване Зеленським всенародне опитування є незаконним. Тому вони повідомляли про наміри у день проведення виборів звертатися до поліції, щоб припинити, на їх думку, проведення неправомірного опитування.

 

Коментарі

Кенцало Юра