Мусульмани святкують День народження Пророка Мугаммада

Новини 29 Жовтня, 2020 314

У Львові побудували новий Ісламський культутний центр, оскілький старий виявився замалим/DW

Відучора, із заходом сонця, значна частина мусульман починають святкувати Мавлід ан-Набі – День народження Пророка Мугаммада.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє на своїй сторінці у ФБ український релігіє знавець Андрій Юраш.

Як зазначається, початки відзначення цього Свята більшість дослідників відносять до початку 13 сторіччя, пов‘язуючи його з особою тогочасного правителя Ербіля – Музаффара ад-дина Кукбурі, який вирішив, у такий спосіб шануючи Пророка, наблизитися до Нього і засвідчити максимальну покірність Волі Аллаха.

Суть Свята – це вияв у різний спосіб радості від приходу у світ Пророка, а також читання молитов і всіляких Його прославлень.

Свято надзвичайно люблять діти, яким роздають солодощі і роблять послаблення, щоб кожен відчув особливу радість цього дня.

«Сердечно вітаємо всіх, для кого сьогоднішнє 12-е число третього місяця мусульманського місячного календаря є настільки особливим і надзвичайно шанованим Днем!

Через коронавірусну пандемію цьогорічні відзначення Мавліду не можуть бути такими багатолюдними і урочистими, як зазвичай»,- зазначається у дописі.

Довідково. У 1993 році львівська релігійна громада мусульман була офіційно зареєстрована. За роки незалежності півторатисячна релігійна громада мусульман Львова створила духовну школу з вивчення основ ісламу, Корану та арабської мови для дорослих і підлітків, домоглася від львівської влади виділення ділянки для поховань померлих. У Львові розгорнули діяльність татарське культурно-просвітнє товариство „Туган тель“, молодіжна громадська організація „Ен Небрас“ та ін.

Агресія Російської федерації проти нашої держави у 2014 році, окупація Криму, розв’язання кривавої бійні на Донбасі призвели до появи в Україні такого нового й трагічного для нашої країни явища як внутрішні біженці. Тільки з одного Криму на Львівщину прибуло понад 2 тис. осіб, серед яких багато саме мусульман. Адже перше, чим почали займатися російські окупанти в Криму — це переслідування мусульман за їхні релігійні погляди та лояльність до Української держави.

Коментарі

Позначки: , ,