Новини

МОУ і МОЗ працюють над запровадженням електронних направлень на ВЛК

Міністерство оборони і Міністерство охорони здоровʼя працюють над запровадженням електронних направлень на військово-лікарську комісію.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко в коментарі для статті УП “Українська паперова армія: як Міноборони намагається цифровізувати військо”, пише Четверта студія.

“Міноборони зараз консультується з Міністерством охорони здоровʼя, як впровадити  електронні направлення на ВЛК через “Резерв+” як для військовозобов’язаних, так і для чинних бійців”, – йдеться у повідомленні.

Черногоренко зазначила, що найімовірніше в такому направленні буде QR-код, за яким лікарі ВЛК зможуть ідентифікувати людину.

Окремо, за її словами, МОУ працює з МОЗ над створенням електронної системи для військових лікарів, в якій відображатиметься вся інформація про лікування бійців. Заступниця міністра оборони уточнила, що зараз такі дані можна отримати в центральній базі будь-яких госпіталю або лікарні, якщо зробити запит.

Однак, на її думку, необхідно створити окрему базу з історіями лікування або реабілітації бійців для зручності роботи військових лікарів. Черногоренко уточнила, що такий механізм планується впровадити до кінця 2024 року.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Садовий хоче заборонити Telegram

Мер Львова, перебуваючи у Нью-Йорку, видав черговий кринжовий допис

8 години тому

На Львівщині працює вітрова електростанція (ФОТО, ВІДЕО)

Працюємо над тим, аби зробити стабільнішою нашу енергосистему!

8 години тому