Новини

Монобільшість підігрує путінській версії історії подій Другої світової війни, – Геращенко

Монобільшість відмовилася підтримати пропозицію «Європейської Солідарності» щодо ухвалення заяви парламенту до 75-ї річниці перемоги у Другій світовій війні, продемонструвавши свою неспроможність відстоювати історичну правду і роль України в перемозі над фашизмом на догоду викривленій російською пропагандою версії тих подій.

Про це написана співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко на сторінці у Фейсбук.

«Пропонували комітету зовнішньої політики звернулися до голови ВР провести позачергову сесію цього тижня, на якій зокрема прийняти і заяву до 75-ї річниці закінчення Другої світової війни в Європі», – повідомила вона.

«Я висловила наступну позицію: «Європейська Солідарність» зібрала 150 підписів для проведення позачергової сесії з питань страхування і тестування медиків. Ми не будемо заперечувати, якщо в порядок денний буде поставлена і заява до 75-ї річниці перемоги над фашизмом», – розповіла Ірина Геращенко.

«Монобільшість не підтримала цю ідею. Заява про роль України у боротьбі з тоталітарними режимами вийде не до 8 травня, не до дня примирення, тому її актуальність втрачається. Україна мовчить в гібридній історичній війні символів, змістів, позицій. Це все відповідальність монобільшості. Це все імпотентна позиція монобільшості, керівництва профільного комітету і членів монобільшості – слуг», – підкреслила співголова фракції.

Вона зауважила, що вперте бажання не приймати закони «Європейської Солідарності» про обов’язкове страхування медиків, схоже, вбиває логіку і здоровий глузд «Слуг» остаточно.

«Прикре, прикре самогубство монобільшості, яке, на жаль, вбиває і парламентаризм», – зазначила депутатка.

«Взагалі це жах, коли влада два місяці не могла прийняти заяву до роковин анексії Криму, не спроможна в День пам’яті і примирення зібрати парламент і подякувати ветеранам Другої світової, воїнам УПА, всім українцям, які пережили війну за їхній внесок в боротьбу з тоталітарними режимами», – наголосила вона.

Водночас Геращенко зауважила, що метою такої мімікрії монобільшості може бути бажання залишити в ці пам’ятні дні в інформаційному просторі лише Путіна та Росію, які будуть нав’язувати світові свою версію історичних подій того періоду.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

На Львівщині змінився військовий комендант

Раніше був Тарас Грень

51 хв. тому

У Львові маршрутки курсують до 20 години

Мешканці скаржаться на роботу транспорту

2 години тому

Україна втратила 40% Вовчанська

росіяни сконцентровані на напрямках населеного пункту Липці, Вовчанськ і на лівому-правому флангу міста Вовчанськ

2 години тому

Мешканець Яворівщини проведе 8 років за ґратами за вбивство

У ході сутички обвинувачений взяв ніж та завдав потерпілому один удар в шию. Від отриманих…

3 години тому

На Золочівщині у двох іноземців конфіскують землі

Недопущення незаконного володіння землями України

3 години тому