Новини

МОН відреагувало на скандальні заяви у Драгоманова

Міністерство освіти і науки України прокоментувало ситуацію щодо висловлювань про мову викладачки університету національного педагогічного університету імені Драгоманова Євгенії Більченко.

Про це пише Четверта студія з посиланням на повідомлення Міністерства.

“Тема мови може та має обговорюватися в демократичному суспільстві, винятково з повагою і толерантністю. Україна обрала свій шлях щодо мовного питання. Він про турботу навколо державної мови, що є важливим для країни.

Нас, україномовних та російськомовних, об’єднує те, що ми всі – українці. І ми всі маємо турбуватися про нашу країну та нашу мову.

Наше завдання як суспільства, що постійно розвивається, – дійти однієї системи координат. Усі дискусії щодо мовного питання не можуть доводитися до абсурду. І повинні мати винятково риторику поваги, незалежно від позиції. А також розуміння, що ми всі живемо в одній країні, в якій повага є нашою невід’ємною національною рисою”, – йдеться у повідомленні.

Ніякої конкретики та оцінки на висловлювання професорки міністерство не надало. Також не зазначається, чи буде якась реакція міністерства щодо викладачки або самого університету, пише УП.

Викладачка Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова Євгенія Більченко назвала Україну “американською колонією”.

Вона також додала, що закон “Про забезпечення функціонування української мови як державної” є “опухлим лімфовузлом” в хворому тілі.

В університеті дописи викладачки назвали неприпустимими і неприйнятними висловлюваннями проти української мови, українських громадян та Української держави, які йдуть врозріз з моральними принципами та переконаннями колективу.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик
Tags: МОН

Recent Posts

Скандальна кума Садового заробила майже 100 тисяч гривень

Садовий у квітні преміював Свистун на майже 60 тисяч гривень

4 години тому

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

12 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

13 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

13 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

17 години тому