Місцева жителька заволоділа земельною ділянкою вартістю понад 2,2 млн грн у Львові

Новини 19 Липня, 2022 47

На Львівщині вартість паю вдвічі вища за середню по Україні

прокурори скерували справу до суду

За процесуального керівництва прокурорів Франківської окружної прокуратури міста Львова скеровано до суду обвинувальний акт стосовно місцевої жительки за фактами виготовлення та використання підроблених офіційних документів, а також шахрайського заволодіння земельною ділянкою (ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу прокуратури Львівської області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачена виготовила та використала підроблені офіційні документи, а саме: технічний паспорт та висновок про технічну можливість поділу житлового будинку у місті Львові на два окремих самостійних садибних будинки. У подальшому, фігурантка ввела в оману орган місцевого самоврядування щодо правомірності своїх дій, внаслідок чого ухвалою Львівської міської ради їй передано у власність земельну ділянку площею 0.0927 га, чим завдано територіальній громаді міста матеріальних збитків в особливо великих розмірах на загальну суму понад 2,2 млн грн.

За принципової позиції прокурорів, суд наклав арешт на згадану вище земельну ділянку.

Окрім цього, в ході здійснення представницької діяльності керівником Франківської окружної прокуратури міста Львова подано позов в інтересах держави про визнання недійсною ухвали ЛМР, якою обвинуваченій передано у власність земельну ділянку та скасування реєстрації права власності на неї.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СВ відділу поліції №2 Львівського районного управління поліції №2 ГУ НП у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі

Позначки: