Міст, що впав на Львівщині, обіцяють відновити за рік (ВІДЕО)

Новини 06 Травня, 2021 1 589

Міст, що впав на Львівщині, обіцяють відновити за рік, фото Суспільне

Попри заборону, дорогою їздили вантажівки. Що відомо про обвал мосту на Львівщині

Міст на дорозі Львів-Луцьк, який обвалився ввечері, 3 травня, планували повністю реконструювати цього року. Про це розповів начальник Служби автомобільних доріг у Львівській області Олег Береза. Головною причиною обвалу мосту називають те, що попри заборону, ним їздили вантажні автомобілі.

Місцеві мешканці перед обвалом публікували фото аварійного мосту

Чотири дні тому місцеві мешканці публікували у соцмережах фото мосту з коментарями, що він – у поганому стані та може завалитись, пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

Брати Андрій та Степан Люті напередодні обвалу проїжджали цим мостом.

“Коли ми проїжджали, воно вже було таке просіле, ну – яма була. Але помаленьку проїхали, але фури йшли. Нечасто, але йшли. Ніхто, ніякий рух не перекрив, і легкові, і фури проїжджали. А зараз – ніби відірвані”, – розповідають брати.

Секція мосту, що впала – 22 метри завдовжки. Загалом же міст має 118 метрів. Його збудували 60 років тому. Максимальне навантаження – до 30 тонн.

Споруду оглядали напередодні обвалу

За словами начальники компанії ПП “Рома”, що обслуговує міст, Романа Демчини, востаннє споруду оглядали минулої п’ятниці, 30 квітня, та вчора, 3 травня – саме напередодні обвалу. Про те, що міст аварійний – повідомили Службу автомобільних доріг. Також встановили відповідні вказівники про небезпеку та знаки про обмеження тоннажу. Пояснюють, що це всі заходи, яких можуть вживати у таких ситуаціях.

“Ми не маємо права закривати міст і рекомендувати службі закривати його. Ми просто попередили, що цей міст є в аварійному стані. Що робиться не тільки по тому мосту, що сталося, але є ще дуже багато таких мостів у Львівській області та й по всій Україні”, – каже Роман Демчина.

Тим часом у Службі автомобільних доріг, кажуть, що цього року цей міст мали повністю реконструювати. Проєктна документація була готовою на 70%. Загальна вартість мала складати 74 мільйони гривень. Однак тепер на це піде більше грошей.

Приблизно за місяць тут також планують встановити тимчасовий міст для будівельної техніки.

“Зараз ми з проектантами розглядаємо можливість, як би то зробити альтернативу, в тому числі для руху технологічного, побудувати зараз іншу штучну споруду – тимчасову, щоби ми могли провести будівельні роботи відповідно до тих нормативів, які будуть в проекті”, – розповів начальник Служби автомобільних доріг у Львівській області Олег Береза.

Зараз діє тимчасовий об’їзд цієї ділянки дороги. Вантажівки їдуть на 100 км довшим маршрутом, автобуси й легковики – на 24 км. Офіційний план об’їзду затвердять після того, як спеціальна комісія встановить безпечність обраних шляхів.

На відновлення мосту, за попередніми підрахунками, піде близько року. Гроші на це виділять з Державного дорожнього фонду.

Міст через З. Буг.
Владо, ти чекаєш на катастрофу.

Опубліковано Василем Поплавським Пʼятниця, 30 квітня 2021 р.

Коментарі

Позначки: , , ,