Новини

Міський голова на Львівщині втрутився у організацію виборчого процесу (ВІДЕО)

Депутат Львівської обласної ради Михайло Задорожний прокоментував заяву міського голови Дрогобича Тараса Кучми щодо “нарізки” ТВК виборчих округів.

Як пише “Четверта студія”, як зазначив у своєму коментарі депутат Львівської обласної ради Михайло Задорожний, “власне, ТВК правильно нарізає округи, адже місто Дрогобич буде мати 22 депутати, а села 8 депутатів. Жодне рішення ніколи не буде прийняте на користь сіл, а, якщо села будуть входити в міські округи, міська рада буде змушена виділяти кошти селам для їх розвитку, адже поділу на село – місто не буде…”.

Як наголошує Задорожний, “знову місто хоче обділити села у розвитку, на чужій біді створити собі благополуччя, прикладом сьогодні є Стебник, який практично за цією схемою представлений у Дрогобицькій міській раді декількома депутатами, які нічого не вирішують, тому весь фінансовий ресурс залишається в Дрогобичі.

“Не залишайте села на вимирання! Я готовий до дискусії з міським головою на телебаченні в прямому ефірі з цього питання, звертаюся до журналістів за допомогою відстояти українське село, а до політичних партій, зробити відповідні заяви про тиск на ТВК”,- зазначив Задорожний.

Він також відмітив, що звернення міського голови Дрогобича Кучми “розцінює, як “втручання в роботу виборчої комісії та виборчого процесу”.

На офіційній сторінці Дрогобицької міської ради оприлюднено “екстрене звернення міського голови Дрогобича Тараса Кучми щодо недопустимості нового поділу виборчих округів у Дрогобицькій ОТГ”. Наміри ТВК по-новому розділити територію майбутньої Дрогобицької ОТГ на виборчі округи, викликали бурхливу реакцію теперішнього голову Дрогобича.

На думку мера, ТВК має намір по-новому і «неправильно» розділити територію майбутньої Дрогобицької ОТГ на виборчі округи. В результаті – виборці з сіл потраплять в одні округи з виборцями Дрогобича чи Стебника, і, відповідно, мають гірші шанси отримати представництво в раді об’єднаної громади.

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

Як виглядає Вовчанськ

Місто, як повідомляє один із поліцейських, що знаходяться там, знаходиться під постійним вогнем противника

1 годину тому

В Україні розпочався протест далекобійників

Через закон про мобілізацію

1 годину тому

Ворог дискредитує українську владу та зриває мобілізацію

ЦПД опублікував ІПСОшні тези, які вилізли напередодні набрання чинності «мобілізаційним законом»

2 години тому