Міністр Ємець замість боротьби з коронавірусом ставить “своїх людей” на фінансові потоки, – Зінкевич

Новини 25 Березня, 2020 636

Міністр охорони здоров’я Ілля Ємець замість ефективних дій у боротьбі з поширенням коронавірусу займається призначенням на керівні посади в медичній галузі своїх людей, які отримають доступ до мільярдів гривень із державного бюджету.

Про це сказала народна депутатка фракції “Європейська Солідарність” Яна Зінкевич, пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий”.

“На жаль, Міністерство охорони здоров’я відмовляється від консолідації усіх зусиль в боротьбі з пандемією. Чергова неприємна звістка прийшла зі стін МОЗ – міністр хоче ввести “свою людину” у керівництво Державного підприємства “Медичні закупівлі України”, – зазначила Зінкевич.

“Скандал вийшов назовні. Замість того, щоб битися з коронавірусом, б’ються зі стратегічною закупівельною агенцією в галузі”, – заявила представниця “Європейської Солідарності”.

Вона повідомила, що минулого року держава і місцеві замовники витратили понад 20 млрд грн на закупівлі товарів медичного призначення, а цього року ця цифра може перевищити 30 млрд.

“Це майже половина бюджету Національної служби здоров’я України. Це більше чверті річного оборонного бюджету країни. Це більше половини річного державного бюджету на освіту”, – порівняла народна депутатка.

Вона наголосила: “Ємець пропонує на керівну посаду людину – засуджену за крадіжку продуктів із супермаркету”.

“Незрозумілим залишається питання: чому міністр уряду Азарова і президента Януковича, а тепер Зеленського, замість боротьби з епідемією, воює з фахівцями медичної галузі?” – зауважила народна депутатка.

Коментарі

Позначки: , , ,