Новини

Мін’юст закриває вісім виправних колоній: персонал звільнять

Міністерство юстиції вирішило закрити 8 виправних колоній.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на УНІАН, про це заступник міністра юстиції Олена Висоцька повідомила у відео, розміщеному на сторінці Міністерства юстиції у Facebook.

«Минулого місця ми працювали над вивченням техніко-економічних обґрунтувань для того, щоб розпочати процес консервації тих установ виконання покарань, які непотрібні для виконання функцій міністерства. 6 липня відбулося засідання комісії з оптимізації установ виконання покарань, на якому було прийнято рішення про оптимізацію наступних установ: це Ковальська виховна колонія, Черкаська виправна колонія №62, Дергачівська виправна колонія № 109, Жовтоводська виправна колонія №26, Ігренський виправний центр №133, Чорноморська виправна колонія №74, Ширяївський виправний центр №111 та Устинівський виправний центр №37», – заявила вона.

За словами заступника міністра, у Мін’юсті розроблена “дорожня карта” заходів, які відбуватимуться після прийняття рішення про закриття колоній.

Висоцька зазначила, що засуджені із цих установ будуть переміщені до інших установ виконання покарань, з кращими умовами утримання, а персонал буде звільнений, їм буде запропонована робота в найближчих установах або міжрегіональних управліннях Мін’юсту.

За її словами, це дозволить оптимізувати систему, зменшити поточні та капітальні видатки на утримання великої системи кримінально-виконавчої служби.

«Ми анонсували і підтверджуємо, що майнові комплекси, в яких були розміщені установи виконання покарань, що підлягають консервації, будемо пропонувати інвесторам для того, щоб покращувати нашу інфраструктуру, зокрема, ремонтувати або будувати нові слідчі ізолятори», – додала заступник міністра.

Як повідомлялося, Малюська заявив, що СІЗО скоро заберуть з центру Львова.

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

У Львові діти отримають гроші від Садового

Учні, які стали переможцями міжнародних, всеукраїнських олімпіад та інтелектуальних конкурсів та змагань, отримають грошові премії…

52 хв. тому

У Львові діятиме програма “Відвага до бізнесу”

грантова підтримка підприємницької діяльності ветеранів та членів їхніх сімей"

3 години тому

У Львові пролунав вибух

Біля приміського вокзалу о 16:58 львівʼяни могли чути вибух, який стався внаслідок загоряння автівки

9 години тому

Тягнибока нагородили Золотим гербом міста Львова

Депутата Львівської міської ради від ВО «Свобода» Андрія Тягнибока

10 години тому

У Львові депутати внесли змін у бюджет

Депутати внесли зміни до бюджету розвитку бюджету Львівської громади на 2024 рік

10 години тому