Метро у Києві можна було не закривати, а транспорт вже можна запустити, – вірусолог

Новини 20 Квітня, 2020 593

Метро у Києві можна було залишити відкритим, але не пускати людей на станції без масок.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна заявила доктор медичних наук, завідувачка відділом респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних захворювань ім. Л.В. Громашевського НАМН України Алла Мироненко, інформує Depo.ua.

Вона також додала, що можна запустити транспорт за умов дотримання правил карантину.

“Можна запустити транспорт, але за умови, що всі будуть дотримуватися маскового режиму, обробляти руки або рукавички. Щоб якось життя відновлювалося – це теж правильно. Метрополітен можна було взагалі, мабуть, не закривати, але не пускати в метро людей з відкритим особою, без маски …. По-друге, треба, щоб люди стежили за руками, оскільки з руки навіть більша ймовірність заразитися ніж через відкрите обличчя. Це, звичайно, якщо в транспорті їде п’ять осіб, а не, наприклад, п’ятдесят. Але в будь-якому випадку при щільному пасажиропотоку всі повинні бути в масках”, – сказала Мироненко.

Додамо, у Києві за добу зафіксували 49 нових випадків коронавірусу, два — летальні.

Нагадаємо, у МОЗ прогнозують, що через нехтування карантинних правил під час Великодня, коли близько 130 тисяч українців таки пішли до церков, в Україні очікується сплеск зростання кількості інфікованих новим коронавірусом COVID-19.

Коментарі

Позначки: , ,