Мешканця Львова судитимуть за публічне використання та поширення символіки комуністичного режиму

Новини 03 Серпня, 2022 16

Львівський апеляцій суд залишив без змін ухвалу щодо арешту майна Віктора Медведчука

уродженець РФ через власний обліковий запис у соціальній мережі «Facebook» систематично постив публікації, в яких містяться ознаки пропаганди комуністичного тоталітарного режиму та зображення комуністичної символіки

Галицькою окружною прокуратурою міста Львова направлено до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Львова за фактами поширення та публічного використання символіки комуністичного тоталітарного режиму (ч. 1 ст. 436-1 КК України).

Про це інформує Відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури, пише Четверта студія.

Слідством встановлено, що уродженець РФ через власний обліковий запис у соціальній мережі «Facebook» систематично постив публікації, в яких містяться ознаки пропаганди комуністичного тоталітарного режиму та зображення комуністичної символіки.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СВ відділу поліції №1 ЛРУП №1 ГУ НП у Львівській області, за матеріалами Управління СБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі

Позначки: ,