Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області отримало інформація про небезпечні продукти.
Йдеться про курятину. У ній виявили виявили сальмонелу та фармацевтичний препарат нікарбазин. До слова, його використовують для лікування коксидіозу в курчат та курей.
Про це повідомили в управління Держпродспоживслужби Прикарпаття, пише Четверта студія.
Небезпечні речовини знайшли у харчових продуктах, що експортували з України із потужностей філій “Переробний комплекс” ТзОВ “Вінницька птахофабрика” та ТзОВ “Птахокомплекс Дніпровський”.
Фахівці попереджають підприємців про необхідність вилучення такої курятини з виробництва або обігу. Сспоживачів просять у разі виявлення цих продуктів повідомити про це Держпродспоживслужбу.
Як повідомлялося. у Хмельницькому зафіксували два випадки захворювання на ботулізм. Захворіли двоє чоловіків, 1971 та 1982 років народження. Вони вечеряли в’яленою рибою домашнього приготування. Виявилося, вона була заражена збудником ботулізму.