Новини

Мера Львова Садового запідозрили у вчиненні злочину

Мер Львова Андрій Садовий пішов на вчинення злочину.

Про це повідомив громадський активіст та юрист Андрій Петришин, пише Четверта студія.

У 2021 році, виконавчий комітет Львівської міської ради на чолі з головою міста Андрієм Садовим, ухвалив незаконне та необгрунотоване рішення про підйом цін на проїзд у громадському транспорті міста з 2024 року до 25 гривень за 1н квиток.

– 08 грудня 2023 року Рішенням №1373 «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 31.12.2021 № 1203» виконком підтвердив свої рішення від 31.12.2021 № 1203 «Про встановлення тарифів на послуги з перевезення пасажирів електричним та автомобільним пасажирським транспортом на маршрутах загального користування у Львівській міській територіальній громаді».

– В рамках суспільно корисного інформаційного проєкту «Аудит Львова» ми провели аналіз даних рішень і виявили, цілий букет правопорушень як з боку виконкому так і самим головою міста – Андрієм Садовим.

– Поміж іншим. Мною було оформлено та скеровано позов до Львівського окружного адміністративного суду про скасування незаконного рішення виконкому і голови міста щодо підйому цін на проїзд у транспорті для жителів об’єднаної територіальної громади. Судове провадження відрито, суд йде, і винним не уникнути покарання.

– Як я вже зазначив, нами було виявлено чимало правопорушень, і сьогодні я хочу приділити увагу одному з них.

– Згідно положень Регламенту виконавчого комітету Львівської міської ради, який затверджено Рішенням Львівської міської ради №337 від 29.04.2021 року, протокол засідання виконкому, а це базовий документ, підписує голова міста, а у разі його відсутності на засідання виконкому підписує його перший заступник. Який замість відсутнього голови веде головує на виконкомі.

– На засіданні виконкому від 08 грудня 2023 року, на якому мова йшла про підйом цін на транспорт Андрій Садовий був відсутній, що доводиться отриманими нами документами. А відтак, згідно приписів Регламенту головував на виконкомі та вів засідання його перший заступник – Москаленко, який знову ж таки, згідного положень мав підписати протокол засідання виконкому.

– Проте, на документі поставив свій підпис відсутній того дня на засіданні виконкому Андрій Садовий, а це вже ознаки кримінальних правопорушень. В сукупності визначені статтями 358,364,366 КК України.

– Що змусило Андрія Садового ризикувати і піти на злочин. Відповідь очевидна – гроші!

– За нашими інсайдерськими даними, у транспортних перевезеннях крутяться величезні суми не облікованої готівки, так звана тіньова каса. Левову долю перевезень здійснює Львівське комунальне АТП №1. Яке повністю підпорядковане Садовому. Проти АТП№1 та його директора відкривалися кримінальні провадження, але голова міста Садовий замість призначати службові розслідування постійно захищав директора та називав його ефективним менеджером. Більш як зрозуміло чому!

– Поставимо собі запитання, то чому не підписав протокол засідання виконкому від 08 грудня 2023 року №102 Андрій Москаленко?

– Знову ж за нашими даними, Москаленко розуміючи, що рішення виконкому про підйом цін на транспорт цілком не обґрунтоване, і це все попахує криміналом, не наважився поставити свій підпис. І тоді Садовий пішовши на кримінальне порушення сам завізував цей документ.

– Я маю намір викликати в судове засідання поки що в якості свідків першого заступника – Москаленка, і голову міста – Андрія Садового, хай особисто дадуть пояснення суду та громаді Львова, що було причиною для Москаленка не підписувати протокол засідання виконкому. І що спонукало Андрія Садового поставити свій підпис на документі та піти на злочин.

– А поки, щоб винні понесли покарання поширюйте нашу інформацію, коментуйте, а ми працюємо далі.

Нижче подаються документи отримані в рамках справи:

1. «Протокол №102 засідання виконавчого комітету Львівської міської ради (засідання проводилося у кімнаті 230» містить підпис Львівського міського голови – Садового Андрія Івановича. Хоч як зазначено в описовій частині Протоколу, А. Садовий був відсутній на засіданні 08.12.2023 року.

2. Регламент виконавчого комітету Львівської міської ради, яким затверджено Рішенням Львівської міської ради №337 від 29.04.2021 року, де встановлено наступне:

5.2. У разі відсутності Львівського міського голови головує на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради перший заступник міського голови – заступник міського голови з економічного розвитку.

6.4. У протоколі засідання виконавчого комітету Львівської міської ради зазначаються:

6.4.7. Підписи головуючого на засіданні та керуючого справами виконкому.

Як вбачається з отриманого примірника Протоколу №102, що знаходиться в матеріалах справи (аркуш справи №30,31) Головував на засіданні виконавчого комітету в цей день заступник голови міста – А. Москаленко. А відтак чітко вбачається, що підписувати даний Протокол №102 мав не відсутній міський голова А. Садовий, а головуючий на засідання його перший заступник А. Москаленко, як визначено Регламентом.

Отже підписання не уповноваженою на це особою протоколу засідання з якого формувалося оскаржуване Рішення, та використання такого документу, тягне за собою кримінальну відповідальність, – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Олег Довганик