Новини

Мер Франківська не хоче бути «помаранчевим»

Вчора, 31 липня,  МОЗ оприлюднило поділ міст і районів України на карантинні зони. Івано-Франківськ і Тисменицький район увійшли до помаранчевої карантинної зони, Яремче і ще 4 райони до – жовтої, решта у зеленій зоні.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на “Ратуша”, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків у мережі Фейсбук різко відреагував на таке зонування.

Влада знов пішла шляхом обмежень, а не діалогу з містами! Заборонили громадський транспорт в Тернополі і Луцьку, обмеження роботи спортклубів і заходів у Франківську і Львові, – написав Марцінків.

Марцінків вважає, що влада при введені нових обмежень спочатку повинна була порадитися з місцевим самоврядуванням, а також забезпечити лікарні ліками, ІФА-тестами та налагодити порядок ПЛР-тестування.

Пропозиції Марцінківа центральній владі:

Допоможіть медикам, а не забороняйте! Не вистачає ліків, ІФА тести за кошти місцевого самоврядування купується, інші доплати з місцевого бюджету! На що йде Ковідний фонд!

Наведіть порядок з ПЛР тестуванням! Не секрет у приватника – це швидко і якісно, а в державі довго і по блату!

Врахуйте думку ненависного місцевого самоврядування при прийнятті того чи іншого рішення щодо обмежень, збережемо спільно робочі місця.

Говорити можна довго, але висновок один – цей поділ на зони є дуже суб’єктивним і вже попахує політичною доцільністю, – зазначив очільник міста.

Ілюстрація: "Ратуша"

Коментарі

Ольга Корнієнко

Recent Posts

У центрі Львова зникло світло (ВІДЕО)

Вулиці Львова поринули у темряву

3 години тому

У Львові горіло сміття Садового (ВІДЕО)

Перед черговим кредитом на Пластову

8 години тому

Гончаренко закликав скликати позачергову Раду

Через ситуацію на Харківщині

9 години тому