Мені подобається нелагідна українізація, – MELOVIN

Новини 05 Вересня, 2022 181

Співак розповів про ставлення до російської музики, чому радіє мовчанню Lady Gaga щодо спільного дуету та назвав найбільший страх після перемоги

Журналіст порталу «МУЗВАР» Юліан Новак ексклюзивно поспілкувався з MELOVIN та дізнався, як співак ставиться до тих, хто не хоче переходити у спілкуванні на українську.

Про це пише Четверта студія з посиланням на повідомлення порталу.

В першу дні повномасштабного вторгнення MELOVIN разом зі своєю командою відправився на Львівщину. Говорить, що батьки, які проживають в Одесі, не радили йому їхати додому. Вони обрали не покидати область, проте інколи виїжджали до села, де були без зв’язку. Авжеж це змушувало співака дуже сильно переживати, повномасштабне вторгнення не залишило осторонь жодну українську родину.

«Це складно, трохи сходиш з розуму. Переживаєш за своїх, а пишуть друзі, що у когось загинула мама, яку я знав. І в це не віриться, коли ти пам’ятаєш, що на кліпі «Вітрила» ця людина допомагала команді і намазувала бутерброди для Монро, це все перед твоїми очима, а людини вже немає. Війна забирає не тільки дім, який можна збудувати ще раз, не тільки плани, а забирає найголовніше – життя», – зізнався співак.

За словами MELOVIN, після повномасштабного вторгнення росії він бачить, що український шоубізнес об’єднався. Проте поділився «МУЗВАРу», що має певний страх – після перемоги у суспільному просторі знову почути російські пісні.

«Не дай Бог якусь російську пісню з радіо, на вулиці, з телефону знову почути. Ось за це мені дуже страшно. Бо вийде так, що все це об’єднання було до с*аки», – відверто поділився MELOVIN.

При цьому, у нинішній ситуації співак вважає, що імовірність справдження його страху майже нульове. За його співака, він музичний меломан, але відмовитись від російської музики для нього не стало проблемою. І підкреслив:

«Чи важко змінювати в своїй голові позицію щодо російської музики – ні, не важко, моїх людей та друзів вбивають. Так, я буду трохи ко**еним, як пишуть деякі, буду підтримувати вислови Фаріон. Мені подобається нелагідна українізація. Чомусь лагідної русифікації у нас не було. Не розумію принципової позиції «не буду спілкуватись українською, какая разніца». Якщо «какая разніца» йди с*си, моя красавіца, до путіна».

Співак розповів про ставлення до російської музики, чому радіє мовчанню Lady Gaga щодо спільного дуету та назвав найбільший страх після перемоги

 Також співак пригадав, як один радіопродюсер української радіостанції говорив йому співати російською, аргументуючи, що MELOVIN цією мовою звучить краще і ця музика «краще зайде». Такі закиди співак чув до повномасштабного вторгнення. Авжеж після 24 лютого риторика цієї людини змінилась, і як сам наголосив співак: «той швидко перевзувся».

Нещодавно відбулась онлайн-церемонія нагородження музичної премії YUNA-2022, де співак не отримав жодної номінації та перемоги. Щодо власного ставлення до різноманітних нагород, MELOVIN говорить, що дуже цінує свої статуетки, проте не засмучується, коли не потрапляє у номінанти та переможці музичних премій.

Співак, зізнався, що під час бойових дій на Київщині навіть заховав свою статуетку «Прорив року» від M1 Music Awards. І додає:

«Я все сховав, забрав з підвіконня, заховав у комору, а то якщо щось вдарить – то щоб нічого не порозліталось… Премія – це приємний бонус. Але мені здається, що артисту не потрібні оцінки. Колись я не розумів фрази Jamala, вона сказала на премії YUNA, що пише музику для себе. Пам’ятаю, сиджу тоді після «Х-фактора», я був вперше на премії, і думаю: «А як це так? Що, так можна?» Зараз розумію, що також підтримую цю фразу. Я не роблю свою творчість, в глобальному плану, для фанів, для слухача. Для мене творчість – це психологічне мистецтво».

Також співак зізнався, що після того, як переборов панічні атаки, зрозумів, що у творчості йде трохи не туди, куди бажав, не дивлячись на правильну ціль – ставати відомішим. Проте свого внутрішнього бунтаря MELOVIN довго придушував. Говорить: йому здавалось, наче він проживає чуже життя.

З приводу творчих змін та створення нової музики у рок та панк стилі, MELOVIN зізнається: інколи дуже багато планує в голові, а потім приходить ще одна творча ідея і їх складно між собою поєднати. Проте підкреслив, що нова музика буде відрізнятись від того, що він робить зазвичай.

«Прийшов той етап, коли я хочу звучати так, щоб кожний, хто почує мою нову музику, сказав: «А хто це?». Хочеться чогось зовсім нового. Це буде прикольний експеримент. Є вже глобальні напрацювання, підготовлені 2 англомовних трека», – прокоментував співак.

 А от щодо міжнародних колаборацій, наприклад, з американською співачкою Lady Gaga, яка багато років була кумиром співака, MELOVIN здивував несподіваним зізнанням. Говорить, що мовчання співачки на прохання фанів про спільну роботу змушує його ще більше працювати.

«Звісно, дует з Lady Gaga – одна з моїх мрій. Окрім того, що я ще той мрійник, маю розвинену фантазію, проте я і реаліст, розумію її плани також і що вона хотіла б як продюсер свого проєкту. Співачка не відповідає на мої коментарі та фанів. І знаєш, якби вона відповіла, це мене б демотивувало. Тому я дуже радий, що вона мовчить, це мене дуже мотивує працювати далі», – відверто розповів MELOVIN.

 

Коментарі

Позначки: