Новини

Медичні заклади на Львівщині отримують генератори

Завдяки спільному проєкту МОЗ України та Світового банку «Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні» було закуплено 78 генераторів потужністю 16 кВт для забезпечення повноцінної та безперебійної роботи медичних закладів у разі можливих відключень електроенергії.

Про це пише Четверта студія з посиланням на МОЗ.

Обладнання розподілять до Вінницької, Дніпропетровської, Волинської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Харківської, Львівської, Кіровоградської, Житомирської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької областей.

Йдеться про лікарні, центри первинної медико-санітарної допомоги, медичні центри соціально значущих хвороб, центри медико-соціальної реабілітації, центри екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, лікувально-діагностичні центри тощо.

Враховуючи постійні атаки та обстріли росією енергетичної інфраструктури України, забезпечення наших закладів охорони здоров’я генераторами дасть їм змогу працювати безперебійно за будь-яких критичних умов. Адже таке обладнання здатне забезпечити повноцінну роботу медзакладів в умовах знеструмлення. Генератори спрацьовуватимуть автоматично у разі аварійного відключення електроенергії та постачатимуть напругу в мережу.
Зазначимо, що постачання обладнання триває відповідно до актуальних потреб кожного регіону. Загалом зараз в українських медзакладах є 11 262 генератори, які спрацьовуватимуть автоматично у разі надзвичайної ситуації.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Луценко підтримав відставку Шмигаля

Бо некомпетентность, мародерство і безпорадність Уряду в мяких кріслах все сильніше бʼє в спину тим,…

10 хв. тому